Platta ballonger och platta blommor

Blenda fick en heliumballong, ”den finaste ballongen jag nånsin sett” sa hon. Några timmar senare finner hon den, tom på luft, stor reva i ena sidan, skrynklig och platt på sovrumsgolvet. Nä men det var för usligt alltså. Vi misstänker att en katt försökt hoppa upp på den. Jag tyckte så synd om henne så vi rände sedan runt från butik till butik i jakt på en likadan (f.ö. var ballonger vid detta skede rejält nedsatta i pris) men alla Happy Day-regnbågar var slut. Jag fick t.o.m. lova henne att inte köpa nån annan trösteballong, hon ville bara ha en sån som hon hade, som var ”hennes stil”. Jag föreslog att vi skulle tejpa upp ballongen på väggen istället, i brist på annat, och den idén gillade hon. Visst, det är inte samma sak som att ha en puffig regnbåge guppande omkring i luften, men blev det inte ganska fint ändå?

Ännu tjusigare i dagsljus.

Innan ballongen gick sönder ritade B ett porträtt av den, så mycket gillade hon den. Är det inte lite sjukt att t.o.m. teckningen har fått klomärken i sig? Det brukar aldrig hända. Wtf man… mår ni bra, katter?

Jag hittade en tavla med pressade blommor på loppis, och för 50 cent kunde jag inte motstå. Galleriväggen i tamburen är fortfarande en oreda för jag tappade motivationen för en lång tid sen. Kanske återfår jag den med detta tillskott? Men först måste jag hitta en ny bänk för tamburen, den vi har är för skrymmande. Eftersom jag inte vet måtten på den nya ännu så kan jag inte veta helt säkert hur layouten kommer bli där, och då känns det dumt att skruva och spika nya hål som kanske ändå bara sen måste spacklas. Yada yada. Jag tycker sånt här är så sabla påfrestande för det tar aldrig slut, det är ALLTID så här. Ja faktiskt: alltid. Som vanligt krävs det ABC för att komma till DEF-initiv. (HAHA usch vad dåligt.)

Lora B Ryan, eller hur? Aug 13 får jag det till, i så fall 1913. Eller, äsch, är det 73? Så svårt det ska vara med handstil. Jag undrar vem hon var, och hur hennes tavla hittat hit. Jag har en hop med torkade och pressade blommor någonstans, kanske en del av er minns att jag brukade syssla med något lite liknande som detta konstverk en gång i tiden? Kände ett sug att plocka upp den hobbyn igen. Kanske!

Annons

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Platta ballonger och platta blommor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s