Temat är matchning

Var det kanske Linn Jung som sa att ett (genialt) trick för att hålla bloggen vid liv är att låtsas att den är instagram? Jag tänker på den tanken ofta, men den förverkligas ju sällan i praktiken. Av mig. Men nu! Nu.

Jag gick ett varv på loppis och ibland blir det som att man fyndar enligt ett särskilt tema. Alltså omedvetet. Vet ni? Temat kan t.ex. vara nyanser av brunt/brunrosa/rosa eller återkommande mönster så som rutigt i vita linjer, så att allt liksom matchar. Då NJUTER jag verkligen av att gå igenom fynden när jag kommer hem och att ställa upp dem som på bilden ovan, ha ha. Det är bara så mysigt.

Jag köpte, förutom tre olika sorters doftdiffusergrejer (2 × lavendel, 1 × grönt te), ett bylte tyg och tre plagg åt barnen. D som visar intresse för björnar och byggmaskiner fick två collegetröjor och B som har en rosa period och häromdagen beklagade sig över att hon inte har tillräckligt många rosa byxor, och ändå behövde nya byxor, fick ett rosa par att bära till sina favorittröjor, rosa de med. Hon gillar när allt matchar, säger hon.

Bomullstyget tänkte jag till nya örngott. Det är nämligen i precis den färgskala jag vill ha på sängkläderna. De ska vara neutrala, dova och gärna i rosa, brunt och mullvad, eller allra helst något mellanting, Fazers Kiss-Kiss-karameller. (Well well well, kanske även jag har en rosa period.) Jag tilltalades verkligen av tyget och tänkte att det dessutom blir lätt att klippa det rakt iom rutmönstret. Kanske det också räcker dill ett påslakan, får se. Viktigast är ändå örngotten. Det är ett sånt tyg som man bara VILL vila sitt trötta, i en ideal värld nyduschade, huvud på.

Kalla mig strax medelålders, men jag gillar att ha alla sängkläder i en ganska slätstruken färgskala utan särskilt utstickande mönster — inte för grafiskt, färggrannt, stort eller plåttrigt — och jag spexar till det genom att ha ett urval mullvadsbrunrosa dynvar att mixa hipp som happ med. Djärvt! Nä, det är det ju inte. Men det visar sig att det får mig att känna mig oförklarligt förnöjd när allt bara funkar ihop utan att något sticker ur. Jag gillar när allt matchar, är vad jag säger.

Annons

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s