Aubergine, hallon, persika, marshmallow, vanilj

Ljuvlig morgon, himlen förhöjde världen. Den började som aubergine, töjde sig tunn vid horisonten och släppte igenom plommon, hallon, hjortron, persika. Bilderna jag tog då blev suddiga, jag hann inte stanna och granska. En knapp timme senare var jag kring hemknutarna igen, barnen avlämnade, kaffemjölken inhandlad, och himlen var pastellmjuk som marshmallows. Odramatisk och mild. Fint det med.

Jag kokade kaffe i mokapannan, rostade bröd som breddes med smör, rökt ost, avokado, örtsalt, svartpeppar och citronsaft. På butiken jag ibland går till på väg från dagis har de de senaste veckorna rensat ur en massa produkter på 50 %. Jag har köpt tvättmedel och galltvål, t.ex. I dag tog jag den sista tuben med silvertonad hårmask, jag har inte använt någon färg- eller toningsprodukt i mitt hår på nio år och tycker det är himla skönt, men lite svalare hårtoppar är jag beredd att ge ett försök för ett fåtal slantar.

Dag ska vara halv dag på dagis i dag och jag har nu slöat tillräckligt. Bäst att sätta igång och få något gjort innan han ska hämtas. I går brakade ena hållaren till en gardinstång i vardagsrummet, helt itu i tre delar, men jag har vid något skede varit förutseende och köpt ett antal likadana när jag sett dem på loppis. Eftersom den som gick sönder i går inte var den första. Så nu ska jag skruva loss bitarna av den gamla och skruva upp en annan istället.

Där ute sjunger småfåglarna sin vårsång. Det verkar obehagligt tidigt, men tillika ett trevligt läte. En kråka går och pickar. (Fåglar har förresten två läten enligt Dag: ugglor hoo-oo-hoo, alla andra KRA-KRA-KRAH.) Himlen är blekblå med lite vaniljgult vid horisonten. Jag ser en strimma strålande guld som splittar marken. Jag kommer behöva gardiner i dag.

Annons

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s