Vykort från vardagsrummet

Den första riktiga vardagen förra veckan, då barnen for tillbaka till dagis, passade jag och Alfred på att städa, främst i vardagsrummet. Solen sken och ljuset var fotovänligt. Det är sällan hänt här uppe den här tiden på året ska jag säga. Jag kunde inte annat än gå omkring och knäppa bilder ~i processen~.

Den tillför något, den nya mattan, även om den i bilderna på detta inlägg ligger för långt in under soffan. Till exempel inspiration att hålla det lite snyggt igen. Då blir det dags att skaka ur buskdracaenan på torra löv, till exempel. Folk frågar ofta på insta vad det är för en växt. Dracaena surculosa, heter den. Den hos oss är snart femton år gammal men växte snabbt. På fem, sex år var den säkert två meter och nu är den över tre.

Gardiner byttes. Helhetsintrycket närapå identiskt, men de nya (fast loppade) är strukturvävda och tjockare än de andra, och jag tänkte att de skulle få vara våra vintergardiner med förhoppning om att de inte ska släppa genom så mycket drag från fönstren. Fönstren är väldigt dragiga. (Nya dyra tätningslister? Jadå, check på det. De väntar ännu i skrubben där de förstås gör stor nytta.)

På marketplace hittade jag en Ikea Skaftet-golvlampa, det var innan jul nångång. Jag bytte skärmen till en rispapperlampa, men själva konstruktionen sinsemellan passar inte så den hänger lite snett. I alla fall har folk skrattat när de sett den, och jag tänkte när jag märkte det att ja, så vill jag nog ha det, mer sånt. Så jag vill gärna få in något ännu lite mer otippat också. Vet vad det är då jag ser det, antar jag. Soffbord känns dock onödigt i.o.m. att barnen leker så mycket här och ett sånt skulle främst vara i vägen. Eller jag håller ju förstås alltid upp ögonen men det känns inte brådskande.

Bjällrorna fick nya röda band, istället för en tanig liten garnstump de tidigare hängt i. Jag loppade bjällrorna i december, tyckte de var fula men såg potential. Det är först nu som jag sett att solen prickat dem så att solkatterna jag hoppades på har dykt upp. Discobjällror! Lite kitsch piggar upp.

Leksaksköket har också fått flytta in, men det var förstås genast vi kom tillbaka från vårt julfirande. Morgonen efter städdagen ligger en påse med gardiner fortfarande i soffan. Golvet skulle igen fyllas av leksaker och papperslappar (Blenda producerar väldigt många små brev nu för tiden) och små strumpor och skor som någon (Dag) gärna velat prova. Vad är det man säger? The more things change, the more they stay the same. (Inte minst gällande gardinerna.)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “Vykort från vardagsrummet”

  1. Soffbord är enligt mig väldigt trevliga i teorin men i praktiken mest i vägen, och på fel ställe på fel tidpunkt. Minns då sonen var i den där snabba men ostadiga åldern att han lyckades falla hos farmor och farfar och just missa att slå huvudet i deras soffbord! Vilken tur kan man tycka, men sagda unge hann bara hem så lyckades han pricka vårt soffbord med huvudet före istället. Som tur höll huvudet (och tyvärr också soffbordet) men ett litet ärr fick han nog att dras med.

    1. Åh nej! Som att det var förutbestämt. Tur att det gick bättre än sämre ändå. B har ett ärr i pannan efter att hon slog det i spjälsängen en gång. Allt skulle behöva vara gjort av kuddar en viss ålder. (Från… 3 månader till ööh 13 år kanske?)

  2. vi har inget soffbord, inte pga barn utan pga sambo som envist och mycket bestämt hävdar att det ”bara är knarkare som har soffbord”. källa: hans röv. men jag låter honom hållas för husfridens skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s