År 39 ✓

Det har funnits nackdelar med att fylla sent på året och dessutom inklämt mitt mellan två av årets största högtider, två som redan till att börja med ruvar onödigt tätt intill varandra. Det kan kännas trångt, när det finns massor av dötid under resten av året som gott kunde behöva lite högtid. Exempelvis har jag länge tyckt att nyårsafton kunde inträffa på vårdagjämning istället, skulle inte det vara rimligare?

På senare år har jag ändå börjat uppskatta det lilla avståndet som är tre dagar till gränsen till det nya året från i går, då min födelsedag var. Mitt personliga nyår sammanträffar nästan nämligen med det allmänna på så vis. Jag får tjuvstarta — eller så som jag föredrar: mjukstarta! — tre dagar tidigare. Att båda mina nyår inträffar ungefär simultant är, om än fånigt och dessutom alldeles påhittat, bara så trevligt.

Men det är helknäppt att ha fyllt 39 år av jordaliv. Jag? Den här kvinnan precis här? Fattar inte hur det ska vara möjligt. Jag besitter ju ungefär mognaden av en genomsnittlig butiksavokado. Fast den är antagligen mer berest än vad jag är. Å andra sidan är det åtminstone än så länge min hy som är slätare, men allt är väl en tidsfråga (förutom möjligen min mognadsgrad).

Jag säger antagligen detta varje år men nu hörni, nu säger jag det igen: Detta ska bli bloggens år. *manifesterar* Och inte bara det, det ska också bli flödets år. D.v.s. det tillfälliga flödet ska ge vika för det fasta. Tänk på det när ni postar på insta! Det ska jag i alla fall försöka. För har vi inte börjat tröttna på det flyktiga? Saknar vi inte det mera beständiga? Eller är det bara jag som känner så just i dag? Vi får se vart pendeln svingar, klockan klämtar hur som helst för oss alla. (Tillhörande trendspaning: allmänt kringströsslad särskilt kring födelsedagar memento mori-core.)

Alldeles dagsfärsk medelålders avokado.
Annons

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “År 39 ✓”

  1. Grattis! Förstår absolut känslan av att allt trycks ihop på en liten del av året. Själv råkar jag ha mitt nyår just på vårdagjämningen! Nu när det blir en så stor förändring 2023 och första siffran byts ut från en 3:a till en 4:a känner jag mig lite avundsjuk för att du får suga på dina 30’s ett helt år till. Dock har jag bestämt mig för ett födelsedagsår i år istället för födelsedag (eller vecka som jag kört någon gång). Det är väl barnsligt om något men kul. Vad det innebär vet jag inte exakt, men mycket firande och inte just någon konsumtion. Gott Nytt År * 2!

    1. Nämen gud, jag avundas dig att du får starta ett nytt år på det RIKTIGA nyåret! (haha) Spännande med ett år med mycket firande! Jag har aldrig begripit mig på födelsedagsveckor, det tycker jag låter lite krävande. Men födelsedagsår, där finns det plats och tid och många chanser. Kul! Grattis mycket på förskott! Du hinner suga på 30-nåntingarna än.

  2. ”Mognaden av en genomsnittlig butiksavokado”. Är uttrycket ”LOL” något folk fortfarande använder? Det är iaf vad jag ville skriva här eftersom jag tycker att avakado-metaforen var så fyndig. Så, LOL på det! Roligt uttryckt! Och grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s