Sånt jag kan greppa i en slags kris

Jag hamnade i en slags kris förra veckan, fast jag vill nog inte gå in på det just nu. Hur som helst så har jag nu en lång lista på saker jag borde, nej måste, ta itu med och reda upp — fast det är en ingen lista utan en kaotisk hög utan början — och det är ändlöst stresssande för mig. Den är ingen ny hög, det är bara att saker ställts på sin spets. Och jag blir liksom… ganska handfallen. Det känns som att jag iakttar något, men vad är det, swoosha iväg från mig, som nåt på tecknad film. Gud jag hoppas det inte är livet.

En tid nu har det känts som att jag cirka konstant missar nåt, det mesta tbh. Något kommer i vägen, jag snubblar vid precis fel ögonblick, jag glömmer, skjuter upp, tappar taget. Bollen, vad den än är, är i rullning och jag springer efter den som en panikerad dyngbagge.

Det har inte varit toppen att ha mycket att tänka på, som jag inte tycks klara av tänka på.

Så jag hörslar ljudböcker, eller än så länge bara en: Gillian McAllisters thrillerbästsäljare Wrong Place Wrong Time, och tittar på Carnivàle på HBOMax som jag bara sett ströavsnitt av på tv för evigheters evighet sedan, alltså när serien var ny för snart 20 år sedan. Jag gillar båda. Jag spelar Candy Crush Jelly Saga. Jag, och Alfred, tittar på nya Elvisfilmen, men jag gillar för första gången inte Tom Hanks och jag tänker att jag kanske inte gillar Baz Luhrman heller, men att jag alltid bara trott det för att jag älskat Romeo + Juliet sedan jag såg den i yngsta tonåren och den blev extremt viktig för mig. Jag loppar garnnystan i mullvad och askgrått och jag börjar sticka en halsduk till hösten, om jag hinner bli klar. Jag lyssnar på musik och tänker att i år vill jag ha en vettig och snygg Spotifyresumé, hah, gud. Sånt gillar folk att sardonisera över och det är verkligen så töntigt att tänka så, men vet ni vad, låt en samtidsmänniska leva.

Jag sorterar min garderob enligt färgskala. Jag rensar ur garderoben IGEN förstår ni, slutar jag nånsin med det? Hur mycket kläder har andra människor? Är ni också borderline-hoarders som jag? Förr drömde jag om en walk-in-closet men nu drömmer jag om ett kärvt men kärleksfullt kurerat klädskåp. (Jag berättar också om sådant gång på gång eftersom jag inte kan ta in eller ge ut något nytt. Det är också mycket tråkigt med det hela.)

Vi behåller endast de chicaste accessoarerna, bestämmer assisent Selma och jag.

Jag funderar över min senaste besatthet: Vilka är mina tre ord enligt three word method? (Betänketid pågår men typ casual seventies/nostalgic nånting tror jag.) Varför blev jag så såld på den idén? Jag sätter sånt hopp till det, det känns som ett verktyg jag behövde. Ah, verktyg.

Kanske projicerar jag. Eller ersätter. Fyller det tomrum jag kan, rätar ut de frågetecken som inte bara glider undan direkt jag nuddar vid dem. Jag sysselsätter mig med sånt jag kan greppa och det ger mig en slags kick, det gör det, men högst upp på önskelistan står det skrivet i blinkande neon: arbetshandskar.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

3 reaktioner till “Sånt jag kan greppa i en slags kris”

 1. 3 word, fattar inte riktigt. Sökte på länken, men är så förvirrad nuförtiden. Jag har en klädställning där jag har mina kläder som är aktuella just nu, och ett skåp som är proppfullt med resten. Tanken är att plocka ihop fantastiska outfits och att allt ska va snyggt och så använder jag det en månad eller två och det funkade i somras men nu är jag som sagt helt borta så nu funkar inget.
  Är arg över hur man behandlar vårdpersonal, fattar ingen att det snart brakar ihop?!?
  Och inget är roligt, jag vill inget, jag vet inte, vad gör man då?
  Mvh/ borde skriva dagbok istället för kommentar

  1. Som en kapselgarderob fast med reserv, jag gillar det! Att det funkat öht är ju ändå nåt. Three word method går ut på att man ska sammanfatta sin stil i tre adjektiv och de här orden ska typ hjälpa en att ~hitta rätt~, eliminera felköp, o.s.v. Man börjar med att titta på de kläder man använder mest och hittar en gemensam nämnare. På instakontot jag länkade finns det en stories-highlight om saken!
   Du borde skriva BLOGG hördu BLOOOOGG!! Mvh. Iofs_partisk_men_ändå_83

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s