Kikar in säger tjo attjo och hohho

Yoo-hoo från jobbet! Skoja bara jag är självklart hemma. En dag jobb — sen sjuk igen. Det känns floppigt. Blenda och Dag har också blivit sjuka igen. Blenda vaknade i natt av febriga mardrömmar om zombier. Dag missade sin första riktiga dagisdag eftersom han kom hem från inskolningen med utslag i ansiktet som över natten spred sig till resten av kroppen. Jag har varit i telefonkontakt med hvc, de sa att det är mycket höstblåsor på gång nu, så troligtvis är det väl det han fått.

Men det tog förstås en tid innan man fick tag på dem på hvc. Sist jag lämnade ringbud dröjde det tre dagar innan de ringde upp. Det tog mig nån sekund att ens minnas vad det varit om. Jag fick säga åt kvinnan i luren att vet du vad, det var nog inget, det redde upp sig av sig själv. Hon blev glad, eller kanske lättad, och skrattade. Jag skrattade jag med. Det är ju i allmänhet för jävligt att det ska vara så svårt att nå fram till hälsovården men det är ju inte deras fel, de som jobbar sig genom långa listan på måsten innan de kommer fram till mig.

Man tycker ju bara att det borde vara annorlunda. Är det inte orimligt att det inte är? Det är tröttsamt att pengar och flärd och status ska styra så jävla mycket. Att rika ska kunna bli rikare, det ska vara en rättighet som ska skyddas, medan allt annat kan skäras i. Varför blir miljardärerna så många och så rika? Hur kan det ens vara lagligt att ha ett sånt överflöd när så många har inget? Och sen förstås klimatförändringarna. Och alla så ansvarsundvikande, jag med helt säkert. Vilken soppa. Jag kan inte säga det på ett smart sätt så jag säger det på ett bloggigt: Den här utvecklingen. Gillar den gör man ju icke.


ETA: Men på tal om att säga nåt smart så lämnar jag över ordet till Ponks: Ingen rapportering utan systemkritik.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s