Dubbeldagis

Ibland klickar jag mig in hit och blir inte direkt förvånad-förvånad men ändå lite överraskad över att inget har hänt sedan jag sist skrev. Inga nya inlägg sen dess? Nähäpp, trist.

I dag följde vi hela familjen med Blenda till dagis och efter att Dag och jag sagt hejdå åt henne gick vi in till avdelningen bredvid. Den lilla avdelningen för småttingarna, där Dag snart ska börja och nu inskolas i. Jag har köpt klisterlappar med Dags namn och en liten jordgubbe på (Blenda har med blåbär) och snart ska vi gå ut och köpa en mapp att samla hans teckningar och andra alster i.

(Förstår förresten inte varför jag ser så FJOMPIG ut i håret. Eller jo jag förstår visst varför, det är en dum ickefrisyr som jag klippt själv och det är tusen liter torrschampo i det, men ändå: måste det?? Göra sådär? Varför??)

När vi kom in vände jag av gammal vana in till höger där Blenda hade sin plats, men hejdades av att en annan mamma redan satt där med sitt barn. Men på motsatt sida har Dag redan fått en egen hylla med sitt namn och en gullig liten häst.

Medan de andra barnen åt frukost fick Dag bekanta sig med lokaliteterna. Han tog tillfället i akt att anordna kaffebjudning. Tossorna är Blendas gamla och byxorna likaså. Hon kom ihåg dem från att hon själv hade dem på lilla avdelningen, ibland förvånar det mig verkligen vilket minne hon har.

Tror det ska bli bra det här. Sånt mys att barnen ska gå på samma dagis och kunna ses på gården. Det är bara en sån där grej som jag alltid tänkt att verkat så himla mysigt, och tänkte sedan långt innan jag ens väntade Dag, att jag hoppas att det nångång blir så. Det verkar bara så tryggt. Att ha lite extra samhörighet på plats.

Allt detta betyder förstås också att jag ska börja jobba igen. Inte heltid, men en del. Ser fram emot att ha en mer rutin (hopplös på att skapa såna åt mig själv) och *egentid* fast det egentligen är jobbtid. Jag har ju haft egentid förut förstås men det är liksom på ett annat sätt ändå när man också har en legit uppgift att sköta. Bara den och sig själv.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s