Vad är det för fel

Vissa dagar är det som att jag aldrig vaknar. Som att jag inte vet vad det är som krävs för att komma igång. Jag dricker mitt kaffe och väntar på att det ska kicka in, och några timmar senare fixar jag lunch men jag är fortfarande i ett töcken. Sätter mitt hopp till eftermiddagskaffet. Om jag träffar någon har jag ingenting att säga och senare våndas jag över det, hur frånvarande jag varit, hur jag inte lyckats ruska om mig, och hur jag inte kan förklara det sen heller utan att känna som att jag gör mig till, söker bekräftelse och tröst. När jag bara ville säga att jag hade en märklig dag och det var därför jag var som jag var och det har inget att göra med de jag träffade. Bekräfta dem, kanske. Det är inte det att jag tänker saker som jag inte vet hur jag ska formulera eller inte hittar tillfälle att säga. Inget sånt. Det är istället så gott som total avsaknad av tankar. Jag har ingen respons på något. Jag kan tycka något är trevligt att höra om men jag har absolut inga följdfrågor. Jag skrattar antagligen alltid nån sekund för sent, också. Jag har inga åsikter, inga känslor utöver det här tjocka tjocka tröga klibbiga i huvudet och ibland något som kliar över hela kroppen. Frustrationen kanske, som jag antar att ligger latent där nånstans. Jag önskar att jag inte hade såna här dagar. Varje gång jag försöker beskriva dem så tycks det uppfattas som att jag koketterar eller överdriver. Jag gör ingendera och jag undrar vad det är för fel på mig.

Ja det här är ert jobb nu internet. Varsågoda! Red ut det tack.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

En tanke på “Vad är det för fel”

  1. du sätter fingret på exakt det jag känner just nu. kan det vara det här med småbarn? har aldrig känt mig så slav under rutiner som nu och inputen från andra personer/vyer/erfarenheter etc etc har aldrig varit så liten. tack GUD för kaffe dock. det är ju det som lurar omvärlden att man är en person med käcka svar på tal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s