Om ett rosa mellanrum

Jag slogs av tanken att vi behövde en färgklick här hemma och ett par kvällar senare har jag målat vårt mellanrum med Tikkurilas nyans V418, som även bär namnet Rustiikki. I dagsljuset en tegelrosa som i kvällens lampsken blir mer terrakottaliknande.

Vi kallar rummet för mellanrummet eftersom det verkligen inte är något riktigt rum utan en minipassage som mest består av dörrar samt ett litet skåp uppe i taket. Om man utgår från bilden ovan så ligger tambur till vänster, kök till höger, badrum rakt fram, kontor/alkov fram till vänster, och en skrubb bakom ryggen på en. Fem dörrar eller dörröppningar, plus takskåpet då, som jag valde att måla in. I efterhand undrar jag om jag inte borde ha målat in taket också men tyvärr kommer jag aldrig kunna göra det eftersom jag verkligen lyckades med tejpningen där uppe.

Vid denna dörrkarm lyckades jag istället mindre bra med tejpningen men det får duga tillsvidare. Enivej. Här, ovanför skrubbdörren och mitt emot badrumsdörren och förvaringslådan i taket, tänkte jag fixa en eller två hyllor från vägg till vägg. Naturligtvis inmålade, har en skvätt målarfärg kvar som jag hoppas att ska räcka. Vi har tidigare haft en kortare hylla upe på väggen som våra vaser stått på, och på dörrkrokarna brukar femtioelva tygkassar hänga.

Det är lite synd att det här mellanrummet är så pytte att det inte riktigt kan ha annan funktion än genomfartsled och förvarningsplats, för nu är det ju faktiskt så tjusigt att man gärna kunde tillbringa mer tid där. Nu har jag precis lagt golvlisterna på plats och jag ska låta färgen torka i nån timme ännu innan jag återigen skruvar fast katternas klösplatta på väggen. (Tjusigare än så här blir det m.a.o. inte.)

Jag TROR förresten att jag kan ha fått idén om färgen via ett subliminalt meddelande. Hörde den här låten alldeles nyligen och favoritmarkerade den direkt. Älskar cirka alltid Timber Timbre. Inser i efterhand att jag nog funderade på det rosa rummet så länge jag lyssnade, vad det var för ett rum riktigt. Vem vet, kanske lämnade låten sina spår.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “Om ett rosa mellanrum”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s