Sitta inne

Nu har vi varit hemma i över en vecka och sedan dess har jag suttit inne. I finkan. I Stockholm träffade jag min kompis Anders som jag inte sett på flera år och då jag frågade av honom vad han gjort sen sist svarade han just ”Suttit inne” och ett hastigt ögonblick trodde jag verkligen — och djupt chockat — att han menade i fängelset.

Det där känns som så länge sedan men det var väl två veckor. Det ska bli helt najs att våga och orka röra sig bland folk igen, ute i den verkliga världen. Rekommenderad isoleringstid för de som dragit på sig covid är i skrivande stund fem dygn, räknat från och med den första symptomdagen. Men eftersom jag inte blivit frisk på den tiden så har jag förstås hållit mig inne ändå. Jag drömmer om att gå på loppis, gå ut och dricka vin (vem är med??), och förstås att köpa de tidigare nämnda Iittalaglasen då. Väldigt trist att det ska kännas så roligt att köpa nya saker. Men åtminstone gör jag det väldigt sällan.

Nu när jag sitter inne då så tänker jag mycket på inredning och hemmet och hur stökigt det är här nu igen. Konstigt hur det bara händer. Jag är i problemlösningsmode, förutom kanske vad det gäller städandet tyvärr, men jag försöker. Jag googlar hyllplan och ryabottnar och tänker på stämning. Man, eller jag då, vill ju ha en mix av unik loppis och klassisk finsk design som hittas i var och vartannat hem, en del arvegods med trevlig historia och en del Ikea med god funktion. Men det slog mig tidigare i dag att vi liksom inte riktigt har något *kul* här längre. Alltså inredningsmässigt. Måste hitta på något lite färgsprakande tror jag. Förut brukade jag drömma om att fylla mitt hem med souvenirer från mina långväga resor men sen reste jag typ aldrig så nu finns det liksom inget sånt.

Kanske jag ska fylla mitt hem med olika vessaselfies istället. För de finns det ju av.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Sitta inne”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s