Supermåndag, otursdag och vi betjänar er så fort som möjligt

Sedan tre veckor har vi tagit till att kalla måndagar för supermåndagar. Det var nämligen då Blendas efterlängtade gympakurs äntligen drog igång och gjorde succé direkt. Och den spralliga inställningen till måndagar har smittat av sig, också jag tycker att de är riktigt roliga dagar nu för tiden. Yesss, ny vecka! Varför jag blir uppspelt över den saken vet jag icke då varje dag ser mer eller mindre likadan ut, men så är det nu bara och jag tänker inte börja krångla med mig om det.

Men just den här måndagen är lite av en otursdag. Först tappade jag burken med kaffepulver så allt föll ut över köksgolvet. Inte bland det första man vill göra på morgonen. Sedan lämnade jag, korkat nog, min halva kopp kaffe så att Dag nådde den medan jag sprang till sovrummet för att hämta något. (Ok, jag erkänner: Såklart mobilen.) Naturligtvis hinner han få tag i muggen och häller ut den över mattan — i purt undersökningssyfte, förstås.

Och lite senare föll baby över en madrasskant ner på golvet — inte mer än 15 cm eller så (och återigen i undersökningsssyfte) — men likväl tillräckligt för att slå munnen, bli ledsen och sedan få en blå fläck på framtanden som just håller på att komma ut. Eller jag kan bara förmoda att det är därifrån fläcken kommit. Buhu! Mitt på babys 9-månaders-dag! Så just nu sitter jag i telefonkö till hälsovårdscentralen för vad annat kan man göra?

Förresten. I går kväll OSTHYVLADE jag mig i ringfingret så att blodet sprutade (typ) och några dagar tidigare sågade jag mig i tummen. 🥴 Det har inget med denna dag att göra men jag vill att världen ska veta.

Jag — tydligen en jävla klant?? På bilden iförd fredagsfiilis.

En kul grej i helgen var att jag startade ett instakonto jag tänkt på LÄNGE. Alltså, år. När bara Blenda fanns tänkte jag alltid att jag skulle vänta tills (om) vi hade två barn. Det kändes bara mer rätt så? Och nu är de ju två. Så: @beblioteket!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s