Re: Stök

Angående stök (i mitt förra inlägg) så är det vad jag sysslar med i dag. Vi har en slags större alkov i anslutning till vardagsrummet som är avskärmad med draperier, och detta rum är tänkt att vara vårt kontor och mycket riktigt är det också just där jag nu sitter och skriver, men allt som oftast så hänvisas det till som ”kaosrummet”. Här lastas saker på hög i väntan på att de ska komma till sina rätta platser. Många urvuxna barnkläder, en överflödig byrå, och massor av KRAFS bara. Det är också det rimligaste stället för vår tvättkorg och torkställning att husera.

Och här är vi nu. Jag brukar ALDRIG få till före och efter-bilder så jag kör en mitt i istället. 🤓 Den här skåpväggen har byggts ut ~*organiskt*~ eller va fasen man ska säga. Det började med två Ivarskåp i mitthöjd. Vid nåt sinnesförvillat ögonblick trodde vi alltså att det skulle vara tillräckligt med förvaring. De hänger på den där höjden för att: 1) det verkade krångligt att byta ut värmeelementet som är nere i vänstra hörnet på väggen och 2) det är där de hamnade när jag ställde dem på en skrivbordshurts, som jag behövde som stöd för att skruva upp dem.

Något år senare inser jag att det är här vi ska ha barnens kläder. En annan Ikeamöbel, byrån Rast, checkade av rutorna: 1) även den i furu som Ivar, 2) samma djup som Ivar, och 3) exakt samma höjd som den hurts som jag använt som hjälp till fastskruvandet. Tjoho! Rast är dock smalare än Ivar, vilket bara var en fördel eftersom det var det där med elementet nere i hörnet. Två rymdes bra. Inte så symmetriskt men äh, är inte symmetri rätt överskattat ändå? (Är förresten ganska nöjd med att pallen sedan visade sig rymmas in i elementluckan nere till vänster.) Någon dag ska jag lacka byråerna också för det har jag (ett halvår senare) inte gjort än och det syns.

Vi kunde förstås rätt tidigt konstatera att vi behöver mycket mer förvaring till även annat, så två Ivar till ovanpå de två första fick det då bli. Den senaste veckan har jag äntligen skruvat ihop de två översta skåpen, betsat och lackat dem (även om jag inte är jätteförtjust i betsen men nu ÄR den så här bara), skruvat dem på plats i går och sedan påbörjat projekt ORDNA. Det var ordentligt stökigt här redan till att börja med men otroligt hur det alltid ändå blir ÄNNU stökigare innan det blir mer ordning på allt igen.

Nu fick Blendas dockhus plats i ena skåpet och på hyllplanet ovanför är lite extra kläder som inte ryms i byråerna, typ underställ och klänningar som inte är i regelbunden cirkulation. Skåpet bredvid det är ett pysselskåp med modellera, målarfärger, pärlplattor och sånt. I de andra skåpen tänkte jag få plats med smått och gott, bland annat lite av *mina* pysselgrejer, garn och *aKtUeLlA pRoJeKt* (som det ändå tar tre år för mig att göra klart). Kanske jag tar hit strykjärnet och strykbrädan också och gör alkoven till ett klädvårdsrum på samma gång. OJ oj OJ! Nej nu blev nog detta FÖR spännande läsning för er. Bäst att börja tänka på refrängen.

På tal om refräng, dagens playlist för varför inte. En gammal goding jag just lagt till flera låtar till. Bra fiilis att pyssla och plocka till. Skulle fortsätta med det men Dag har vaknat och nu måste jag vakta vad han kryper fram till och välter och/eller stoppar i munnen. Inte minst här i rummet där allt möjligt nu väntar på golvet. Målet är ju att han ska kunna krypa fritt här…

…men vi är inte riiiktigt där ännu. 🙃

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s