Noll två noll två två noll två två

Två två noll noll, tickade klockan alldeles nyss. Strax innan satt jag i köket och åt överloppschips från nacholasagnen vi åt ikväll. Var väldigt nöjd med kvällsmaten, hade satt i kidneybönor och lite koriander, och detta var alltså lite nytt jämfört med hur vi oftast gjort den, och det piggar ju alltid upp när man hittar på någon ny variant på ett recept som inte är ett recept men en rutin, och extra gott blev det med en extra klick tacosås, pressad lime och en hög med koriander ovanpå. Vattenmelon och fetaost vid sidan om. Nämen det var så smarrens. Och Blenda som smakar på allt, men inte gillar allt (koriander), gillade kidneybönorna. Score! Särskilt i ett vegetariskt hushåll.

Dag skrek under tiden jag satt här och försökte finna fortsättningen på tråden. Fortfarande, fyra år och lite till in i föräldraskapet, så är avbrotten något som verkligen kan få mig att tappa… det. Humöret, i korta drag. Fast det stämmer inte alltid. Kanske gnistan, fast det låter fjantigt att säga. Kommer jag av mig så kommer jag verkligen av mig. Men ibland är det också en bekväm ursäkt: att skylla på att uppmärksamheten tvingas åt distraktionerna, när sanningen är att huvudet nästan ständigt gapar tomt. Det blir en karg miljö för tanken i allt det där ödsliga strösslat med störningar. Och det är klart att det inte är någon större förlust att nåt blogginlägg här och där förblir halvskrivet och opublicerat, men visst är det lite trist för mig personligen, att så ofta möta nederlag. Så nu postar jag det här fast jag fick just ingenting sagt, gav upp och började syssla med annat mitt i, låter otroligt surpuppig nu fast jag i ärlighetens namn inte är det (!!), och två timmar nu har gått sen jag skrev två två noll noll. Groundhog Day, vill jag säga, men jag vet inte alldeles säkert vad jag ens menar med det. Jag antar att det hela bara känns bekant.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s