Vecka 2, vad hände då?

Jag ligger en vecka efter men better late than too soon eller vad ska jag hitta på?? Vi går igenom veckan för en vecka sedan som var vecka 2 — en vecka då jag för övrigt inte lyckades blogga en ynka gång ens — i ett kvick bildbombande huj.

Snö och is på måndag morgon på hemvägen efter att jag fört Blenda till dagis. Jag försöker minnas vad mer jag gjort den här dagen men eftersom jag inte egentligen tagit någon bild och inte bloggat heller så minns jag inte ett skvatt. Verkar lovande för ålderdomen.

Vi hoppar vidare till tisdagen istället. Jag och Dag gick ut på lite ärenden, huvudsakligen att köpa nya mat-, frys-, mikro- och diskmaskinsvänliga plastlådor på Clas Ohlson och sen lämna över en basker åt min kompis Jonas. Som alla ni som äter fisk förresten ska köpa fisk av! Trygga Räkan i Nykarleby. Sen gick vi hem och umgicks, jag och Dag. Tydligen i ett mörkt rum? Idk.

Tittade ut genom fönstret och fick syn på dessa glidare som just skulle korsa gatan.

På kvällen var jag rastlös och sötsugen så jag frågade av Blenda om hon ville baka en kaka med mig. Nå vilken fråga! Klart det. Vi hade få ingredienser i skåpet (ett ynka ägg!) men vi fick ihop till en modififierad version av den här. Samtidigt som vi bakade kom vi på att vi skulle börja skriva ner och samla på de recept vi testar tillsammans, och just den här kakan sparade vi under namnet Lilla tisdagskakan. Så liten (och o-onyttig, om man bryr sig i sånt) att man lätt kunde äta upp hela samma kväll.

Selma kom som tämligen vanligt med mig när jag ställde mig i ordning för sängen. Kolla hennes blick! Haha! Get you someone who looks at you osv.

Onsdag. Myra och Dag ägnade sig åt ett gemensamt intresse: Hänga i fönstret. Hittade Dags tvådelade set till nedsatt pris på Lindex (skulle egentligen ha strumpor åt honom) och jag ville bara inte motstå en sån präktig buffaloruta.

På eftermiddagen gick Blenda och jag på loppis och där gick det så här. Så oldschool! Att ta tupplur i vagnen. Vi var på skidjakt eftersom de skulle skida på hennes dagis följande vecka. Första loppiset vi gick till hade satt lapp för luckan ett par veckor (tills imorgon!) p.g.a. coronaläget, och inte hittade vi några skidor på det bordsloppis vi istället gick till. Men sen behövde vi sist och slutligen inga heller eftersom dagiset hon skulle skida på har hon ju då haft ledigt från. Oooch plus att vi faktiskt hade ett par som passade uppe på vinden. Som vi fått av vår snälla granne för några år sen. Dock endast skidor, så jag letar hur som helst fortfarande stavar. Och skrinnskor. Sånt ska jag leta imorgon — tjoho! Gillar att ha en uppgift! Särskilt när den är ”hitta grej på loppis”.

Förresten: alltså DAMMET och kattpälsen på min jacka. 🥴 Som hänger bakpå vagnen alltså. Den drar åt sig allt den nuddar och jag visste det inte var jättegrejt ställt med den men den här bilden var sannerligen ögonöppnande. Den är i hemskt material och jag ska tejprolla av den som ett litet odjur.

Torsdag. Vi tre har en klubb. Jag vill kalla den amningsklubben men jag är osäker på vilket intryck det skulle ge. Selma hänger med och håller oss sällskap bara, oroa er inte. Jag är inte *DEN* galna kattanten än.

Fredag, solsken, julstjärnorna plockades ner, eller var det kvällen innan, och bambupersiennerna var på väg upp och jag kunde inte hålla mig från att testhänga en gardin jag loppade tidigare i vintras. Ja ni ser ju, den rutiga. Wtf. Visste redan från innan att det var en chansning men snopet att bli SÅ pass oövertygad, hah. Har dock inte gett upp helt ännu! Ska ge det ett nytt försök längre frampå våren.

En mer harmonisk vy på golvet isället där jag tagit till att bygga en ring av kuddar kring Dag så att han faller mjukt vartåt han än faller. (En vecka senare kryper han dock över de flesta kuddar, men det var ett bra knep en tid i alla fall.)

Under lördagsmorgon tömde jag Blendas golv på grejer, dammsög och skurade. Sorterade leksaker och sen satt jag bara där och tittade mig omkring, försökte möblera i huvudet. Till den där vita väggbiten har jag beställt en bokhylla, som jag ärligt talat är osäker på om jag kommer få in på ett bra sätt och/eller om kommer funka där, i synnerhet då vi sätter en våning till på sängen som planerat, men jag ska i alla fall försöka.

Senare samma kväll och den observante ser att det redan ligger en del saker på golvet. Ja ja. Blendas pyjamas köpte jag förresten nyligen på nätloppis (Vähän Käytetty). Den är lite stor men hon växer ju. Jag är så glad att hon börjat gilla och trivas i den där sortens pyjamas, tycker de är så fina!

Samma dag hade jag möblerat om i vardagsrummet en aning, flyttat undan ett blombord till ett annat rum och försökt hitta plats för allt. Vet fortfarande inte vad jag ska göra av högen med speglar som ligger ovanpå korgen. Egentligen KUNDE jag kanske göra mig av med dem alla förtom en som varit min farmors, men jag är väl lite rädd eftersom jag ändå medvetet letat och samlat på de andra och varit riktigt glad åt dem för bara nåt år sedan.

Jag har alltid tänkt att jag varit just en samlare, en maximalist för att använda trendjargongen. Men sanningen är ju numera att massa plotter kan göra mig obekväm och stressad. Tänk om jag i själva verkat är en minimalist med nån slags hoarderläggning??

Jag ska iaf plantera alla mina svärmorstungor i en och samma stora kruka, haha, det har jag kommit fram till. Fatta vilken lösning.

Det blev söndagsförmiddag och barnen lekte i det rum som jag dagen innan städat, hehe. Till barnas försvar hade jag dock inte rört varken skrivbord, nattduksbord eller hyllor. Mer eller mindre så där brukar mitt skrivbord också se ut, förresten, vet definitivt varifrån hon fått det. Var riktigt hopplös under barndomen. Saker travas och buntas och man bygger nån slags svårdefinierbar ordning i kaoset. Sen städar man och det är OTROLIGT tillfredsställande. (Har städat Blendas skrivbord sen bilden togs. Njöt.)

Titta. Här är dagens nyheter.

Även jag fick en ny, gammal, pyjamas från Vähän Käytetty. Hahaha. Jag tycker inte att den är speciellt fin men den var otroligt billig, second hand, min storlek och i flanell och den modell jag letat. Jag hade tänkt önska mig en fin pyjamas i födelsedagspresent av Alfred men jag hittade aldrig någon som kändes *perfekt*. Som jag då ville ha. Sen har jag sett två helt trevliga pyjamasar i bara ett par exemplar kvar varav ena i min storlek och på rea på både H&M och Lindex och jag — suck — nyköpsstrejkar. Så jag har avstått. Och istället köpt denna grisrosa rosprydda skapelse för typ 1,50€. (Det var loppis, 50 % rea och dessutom 2€ rabatt på alla reavaror.) Jag sover i alla fall jättegott i den. Och tenderar lounga omkring i den minst halva dagen. Men nån gång ska jag ha en superfin pyjamas, just saying.

(Notera förresten att klubben var i gång igen.)

Sen var det dags att klä på sig och gå ut!

För Blenda ville testa sina skidor som hon alltså fått av vår exgranne Sanna och hennes barn när de flyttade för några år sedan. Men vi hade inga stavar, men Kika, en annan snäll granne, gick upp på vinden och letade och hittade ett par som Blenda kunde låna. Tjoho!

Och Blenda kunde göra sin skiddebut, och tyckte dessutom det var jättekul! Som duvtåad och därmed automatisk antiskidperson (TA INGEN SKID, är vårt motto) är jag förstås förbryllad över detta, men det ska erkännas att jag fick lite lust att själv också trä på mig ett par helvetesmedar (som jag traditionellt brukar referera till dem som) och swischa iväg…! Jag ställer mig alltså försiktigt nyfiken till att testa igen, det var ju ändå i förra århundradet jag sist gav det ett försök. Kan det vara *viskar* inte fruktansvärt?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s