Snöhög, vaccindos, valbås, parkhäng och ett par accessoarer

Jag besteg en snöhög på torget i dag. Väl uppe noterade jag att scenbyggnaden på torget fungerade som en spegel, om än med viss lustiga huset-effekt — och vad gör en simpel bloggare ute i det vilda (eller tama, tbh) när hon konfronteras med en spegel? O ja. Klick-klicketi-klick-klick.

Det var förstås Blenda som lockat upp mig. Vi var hela familjen ute. Jag skulle in till stan för att ta min vaccindos nummer tre och Alfred (och barnen) följde med så att vi på samma gång kunde passa på att förhandsrösta medan vi hann och ännu var förkylningsfria och allt. Efter den här hösten och vintern vi haft är man minsann medveten om att vi *alltid* lever på lånad frisktid.

Är nöjd med att Ha Gjort Viktiga Saker i dag. Känns bra. Det är så många dagar som mest bara flyter ihop. När vi gick ut sa Blenda att hon tycker om att ha en sak att göra. Alfred sken upp för han är precis likadan. Och visst tycker jag också att det är skönt att verkligen ha den där orsaken att skärpa till sig, istället för att hasa omkring i mjölkspyade mjukiskläder och bara inte lyckas bli Till Folk. Sådär som det kan bli under lov eller tider då man annars kan stanna hemma. En sak om dagen, sa de. Låter som ett bra motto. Så nu försöker jag hitta på någon lagom lätt uppgift tills torsdagen då jag är ensam med barnen.

Inte för att det syns men jag har en ny väska, en halvmåne i mjukt läder. Vintage och andrahand, förstås eftersom jag ju nyköpsstrejkar, köpte den på Vähän Käytetty häromveckan. Låt det vara dagens tips för jag lär inte ha annat att komma med — och det är verkligen ett bra ett. Ibland när jag har riktigt loppisabstinens surfar jag omkring där. LÄNGE. :))) Det finns så mycket grejer att plöja igenom att det känns lite likadant, som att faktiskt gå på ett fysiskt loppis. Sen är det dessutom ett mycket bra ställe att vända sig till för att hitta typ yllehalare åt barnen och sånt.

På tal om accessoarer som ej syns: Har sytt en scrunchie i silke med förhoppningen om att den ska vara mer skonsam för håret. Har använt den konstant i kanske en vecka nu och jag måste säga att det hittills verkar lovande. Tycker inte mitt hår blir lika frizzigt i topparna när de trasslas in i den alltid återkommande knuten. Tycker också att den håller håret på plats bra, behöver sällan fixa om hårbollen uppe på huvudet. Tyvärr är scrunchien fortfarande inte en snygg armaccessoar men likväl hamnar den ständigt kring handleden för jag drivs till vansinne om jag inte alltid har en nära… till… hand. Handleds.

Här är en annan sak som hände i dag! Efter vaccinsprutan joinade jag familjen i en lekpark, och innan vi gick vidare till valbåset tyckte vi det var dags för lilla Dag att testa gunga. Jajjamen, debut var det.

Tror han var okej med det!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s