Vecka 1, har ni sett?

Nej, det har ni inte eftersom jag inte publicerat de här bilderna förr. Eller nån av dem kan ha dykt upp i mina stories om man vill vara petig, men låt oss inte bli så minutiösa i ett veckotematiskt inlägg…! För nu kör vi snapshot-recap, årets första vecka, sju dagar från den tredje januari till den nionde KLICK-KLICK-VROOM:
(på svenska säger väl bilar ”brum”, men vi måste medge att det inte låter riktigt lika rivigt)

På tal om rivigt så är det så här vi inleder. Det är måndag och jag kikar på kajor vid fågelmaten. Rafflande.

På Alfreds initiativ åkte vi på loppis. Jag dreglade över de här barstolarna men sanningen är ju att vi bara inte har plats för dem. Intalar mig dessutom att texturen är en sådan som såväl barnafingrar och kattaklor skulle fastna i. Mycket tråkigt för jag tyckte de var så otroligt fina och precis en sån där KUL grej som jag så gärna skulle inreda med.

Jag provade en mössa istället. Orkade ej uppsöka spegel så då blev det selfiekameran. Köpte ej.

Kom däremot hem med en annan ljusrosa stickning! Som jag förevigat i badrummet sent på kvällen. Badrumsrealism är absolut smartphoneålderns motsvarighet till diskbänksrealism. Säger jag tvärsäker för att i nästa sekund undra vad fasen det ens betyder.

Nåja. Vi går vidare, till nästa dag, tisdag, och Dag. Som var glad efter sin tupplur ute i vagnen. Iförd Blendas röda tröja som barnens fars moster Jaija stickat. Tänk om man kunde sticka så. Her. Re. Gud.

Glad var även Dag för att få väcka Blenda som också hon tupplurade, fast inne på sitt rum.

Onsdag. Jag gick till loppis… igen. Fast ett annat. Och alldeles själv! I måndags hade två tredjedelar av mitt sällskap börjat tjata på mig att vi skulle gå. Denna gång var det alldeles harmoniskt och ostört. Jag strosade megalänge.

Kom hem och tog suddiga, sneda bilder i en smutsig spegel. Myra var också med och en generellt stökig bakgrund. I efterskott ställer jag mig ganska frågande till varför jag egentligen valt ut den här usliga bilden, men nu är det så här.

Följande dag frågade jag mig vad jag riktigt köpt på loppis? Jo men bland annat de här absolut perfekta vantarna. Som alltså är åt Dag, även om jag gärna skulle ha likadana själv.

Det var trettondagen och vi firade faktiskt lite efterskottsjul i efterskott med Alfreds familj den här kvällen. Det är ju sådär i dessa tider. Saker och ting skjuts upp. På något sätt är det ganska skönt att fira jul då jul inte är, jag vet inte vad som händer med det riktigt men det är något i mitt huvud som jag uppskattar. Det var likadanat i fjol, då vi missade julafton den 24:e eftersom vi då väntade på provresultat från Blendas covidtest. Kändes jättebra att fira det nån dag senare?? I alla fall, efterskottsjulen a.k.a. jul del två var lyckad och mysig även i januari och ej december, och sen när vi kom hem kände jag att det var dags att i alla fall städa undan lillajulgranen. Så det gjorde jag medan jag höll ett öga på små babynypor.

Selma Selma mammas katt, tänker på dig dag och natt. ♥ Hon gjorde mig som vanligt sällskap när jag gick för att göra mig redo för sängen. Sen följer hon med mig in i sovrummet. Hoppar upp, spinner, trampar omkring lite, lägger sig med mig/oss, vilar eller till och med sover en stund.

Fredag och Blendas första dagisdag efter jullovet! Alfred som förde henne skickade den här bilden åt mig på morgonen.

Medan jag och Dag hängde hemma och myste med katterna. På fårpläden Dag fick i julklapp av sin farfar. Den här dagen började förresten denna lilla baby ställa sig upp mot grejer. Mycket vingligt, men ändå!

Jag fortsatte inventera loppisfynden från ett par dagar tidigare. Jag har typ sedan i höstas hållit utkik efter brunt bomullsgarn eftersom jag behövde det till något. De här tre nystanen plus lite broderingsgarn fick jag i en eneurospåse och det var jag väldigt nöjd med. Men nu minns jag inte längre vad det var jag skulle ha det bruna garnet till, hah. Inga problem, jag hittar på något nytt! Men det måste vara enkelt och roligt för annars finns det inte en chans jag slutför det, hah.

Det händer sällan men ibland umgås katterna. Cirka varje gång är jag där med kameran. Vinklad dokumentation, helt klart.

Jag gjorde en tredje loppsutfärd denna vecka och fick syn på en rad baskrar i olika färger. Min kompis Jonas frågade mig nyligen om jag, som forna konstskoleelev, hade en basker till övers åt hans dotter som bestämt att hon ska bli konstnär. Nej, men jag går ju ofta på loppis sa jag. Så här var det bara att knäppa en bild på raden och fråga om barnet har någon favoritfärg! En röd blev det. Den svarta med gubbetiketten tog jag också med mig, fast för att behålla själv. Osäkert om jag kommer använda den eller om den får bli maskeradklädsel åt Blenda.

Sen gick jag vidare till min egentliga destination: Blendas dagis! Dags att pulka hem.

Vi gick via en butik på hemvägen och jag köpte bland annat nya fröbollar åt fåglarna. (Kajorna hade väl ätit upp det sista.) Jag fyllde på mataren och Blenda tumlade runt i snöhögarna. Gosedjuren Dagisbjörnen och Säle var förstås med.

Lördag. Blenda klädde ut sig till en koala och jag tycker hon blev så sjukt lik??

Jag städade bort ännu mer av julpynten men måste ta en bild på den här kransen som Blenda pysslat på dagis innan den fick komma ner. Nästa år ska den hänga nånstans där man ser den bättre.

Blendas stegosaurus! ”LÄUUHHH” vrålar den.

Barnen tittade på tv och hade en mysig stund. Dag så glad att få stå lutad mot bästa syrran. I periferin verkligheten: massa TJAFS utspritt överallt. Som t.ex. påse med leksaker, babygym som inte längre används, kökspall för att nå allt julpynt, strösslade leksaker och inte leksaker som Blenda likväl använder som leksaker, o.s.v.

Söndag! Inte för att det syns just här men Dag har numera två tandbörjan, den andra lilla tanden sprack upp den här veckan. Han sover förresten inte i spjälsängen ännu och tur är det, för det där katthåriga lakanet måste sannerligen bytas innan vi börjar med det.

Men det kan vara mysigt att hänga lite i sängen för det. Blenda gör honom gärna sällskap.

Vissa stunder är det som att de nästan leker.

Granen stod så grön och grann på torget. Vi hade gått ut alla fyra, och jag och Dag kilade in till H&M för att leta byxor åt Alfred. Lol. Har letat second hand i månader men det märks verkligen att män i regel köper kläder mer sällan samt kanske tenderar använda plaggen längre tid — d.v.s. tills att de börjar falla sönder, som alla Alfreds byxor han redan har — för yikes vad det ska vara svårt att hitta ett vettigt par herrjeans. För kvinnor finns det mängder.

Torji. På väg att möta Alfred och Blenda som gått till Alfreds studio för att busa av sig. Under den finns inga grannar så där kan man hoppa och härja hur mycket man vill utan att oroa sig för sämjan.

Månen visade (typ) vägen till La Strada som ligger en bit uppför gatan från vårt.

Köpte pizza (min med persika på) och sen styrde vi kosan hemåt. Ibland när jag går på den här gatan och vårt hus syns där i änden av den på långt håll så tycker jag det är så förunderligt att jag faktiskt bor där. Det är ju PRECIS ett sånt hus jag brukar se på och undra hur det skulle va att bo där.

Här hade jag kommit på att göra en veckosammanfattning tror jag. Och vi avslutar ungefär där vi började, sen kvälls badrumsrealism i samma tröja. Japp japp. He va ha viko he.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s