Ritsch ratsch filibom bom bom

Årets julkort gjorde jag aldrig klara fast bilderna togs på lillajul. I fjol var första året vi/jag skickade några över huvud taget så till mitt försvar har vi ju inte riktigt vanan inne heller. Hela december varvade vi sjukdom med konvalescens och just inget annat. Nu är Blenda snuvig igen, Dag riktigt på gränsen, och jag är SÅ jäkla redo att säga ajöss till julen, pynten (som aldrig heller ställdes fram ordentligt) och hela året. Visst är det fint och mysigt med levande ljus, adventsstjärnor och absurda mängder snö som singlar ner i gigantiska snöflingeblaffor, men jag vill rensa bort allt krimskrams, bo lätt och luftigt (aldrig hänt dock) och hänga nya gardiner som sjunger vår. Ska man orka uthärda tills tjugondag Knut?

Nu har jag suttit här och stirrat i många minuter men jag har inget att tillägga. Bara nåt svammel om att jag kanske egentligen skulle önska att alla högtider skippades och man istället lät astrologi styra alltsammans, så att man firade jul och nyår på vintersolstånd, hade följande stora fest på vårdagjämning, och så vidare, jämnt fördelat över hela året, men det låter väl inte riktigt sansat att gå omkring och *önska* sig sånt för vad spelar det egentligen för roll förutom bara någon *känsla* som jag tyckte skulle vara himla (no pun intended!! hihih) trevlig, så kanske jag inte nämner det alls ändå. Ja ja. Klart slut. God fortsättning!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Ritsch ratsch filibom bom bom”

  1. Så glad att du ställde en fråga! Svaret är Ja! Vi ska orka hålla ut till tjugondag Knut. Mina argument: Jag behöver dela upp året lite bättre – om för-våren startar redan nu så blir det en alldeles för lång period. Håller vi i julen till knut (och gärna dricker glögg o bakar pepparkakor även i januari) så blir tiden fram till våren otroligt mycket rimligare. Dessutom så har man hunnit dricka så mycket glögg och tända så många ljus att man är rejält trött på det. Perfekt!
    Då slipper man också nystartshetsen i januari (då åtminstone jag är rätt trött) och kan ta det i lite lagom takt, då alla andra redan kommit av sig med sina nya bättre vanor så har vi vilat klart och är redo för nåt nytt.
    Väl beprövat koncept för mig, och har hjälpt mig att orka genom det finska mörkret!

    1. Jag vet att du egentligen har rätt och inte är jag redo att ta in tulpanerna eller nåt annat sjukt (som att på riktigt redan byta till vårgardiner, skulle kännas otroligt misslyckat) men allt krimskrams, tomtar, vår lilla julgran… uäääh. Det är något med att den dras ut så himla länge från ett år in på nästa som gör det lite äckligt. Att den var EN gång om året kunde väl få räcka. Men jag hör dig. Det blir en lååång mörk vinter om man börjar inbilla sig att våren låg runt knuten bara för att ett nytt år inleds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s