Dagen är blå

Kollade igenom bilder och hittade denna söta Dag som jag hade glömt. Så fin liten bok. Jag var alldeles nygravid här och visste det inte helt säkert. Och jag undrar nu, var det här jag fick idén om att bebisen skulle kunna heta Dag om det blev en bebis och hen blev en pojke?

Eller så, antagligen, hade jag redan tänkt det för länge sedan och därför tilltalade den här boken mig lite extra. Endera, kan vi väl i alla fall förmoda.

(Trivia: Erna Knutsson som översatt var fru till Gösta Knutsson, Pelle Svanslös upphovsman, och hon var förebild till Maja Gräddnos. Hon lever ännu! Och jag fricking älskar Pelle Svanslös. Det tycks Blenda göra med, fast särskilt Måns.)

Köpte den tyvärr inte…! Sånt misstag, ångrar det nu. Det kanske är en efterhandskonstruktion men det känns som att jag skulle ha tänkt att jag kunde komma tillbaka och köpa den senare, om jag skulle ha skäl för det. Nu finns inte ens det där loppiset mer. Jag hade fotat första uppslaget men inte fler sidor. Önskar jag ens hade läst den! Nu vill jag ju veta vad den handlar om, vad som händer i den, hur den slutar.

Jag vet i alla fall att prick ett år på dagen senare var vi här.

Och blått hade blivit min favoritfärg.

(Lika som Blendas alltid varit.)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s