Spotify wrapped 2021

I dag kom dagenSpotify Wrapped tog över i instastories och jag lyssnar så pass sällan på musik numera att min statistik blir inte så pålitlig. Men jag dyker huvudet först ner i den ändå. Min topplåt hade jag lyssnat på hela fyra gånger. Fyra! Det är SÅ LITE.

Kollar jag låtlistan Spotify gjort åt mig av mina ”topplåtar 2021” så finns det massor där som jag knappt känner igen. Antar att jag lyssnat på dem en (1) hel gång så de bockade av de krävande kriterierna för att komma med på min topplåtslista då. Även toppartisterna känns en smula överraskande. Jag gillar alla på den men skulle inte gissat att det var sådär jag lyssnat.

Men mina toppgenrer tycker jag låter rimligare. Folk har frågat mig vad fasen barockpop är och jag var en av dem för inte så länge sen! Det låter mer obskyrt än det är, d.v.s. Beach Boys, the Beatles och sånt i den stilen. Cembalo och massa stämmor — älskar sånt. Blir glad. Egentligen lyssnar jag främst på musik för att bli glad och få energi. Typ för att städa. Ej förvånad att min ”ljudaura” var ”happy” och ”upplyftande”… trots att det vid första anblick lät som absolut nonsens. Eller definitivt som *nåns* signalement, men ej mina.

Siktar i alla fall på att nå över 2000-minutersträcket nästa år för det gjorde jag sannerligen icke i år. Lyssna på en låt fem gånger också kanske?? Nej alltså tycker det är galet att jag inte gjort det, kommer ej över. Jag VET att jag måste ha hittat låtar värda att spelas tio gånger på raken i år. Men har jag? Nä. What a waste. På bra känsla.

Heter förresten lingoni på Spotify. Om ni i realtid vill följa allt det som oftast bara inte alls händer, menar jag. (Fast jag har några playlists, det har jag faktiskt.)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s