Små och pyttesmå loppisfynd och loppispynt

Ibland fyndar man stort, ibland fyndar man smått. Dagens loppisfångst sorteras helt klart in i den senare sorten — och många av dem. Ska vi klämma in alltsammans på en bild i trist köksbelysning eftersom det redan var kolsvart där ute? Ja, vi gör det:

Här ser vi bland annat ett fint snäcktäckt skrin med sammetsinsida åt Blenda och ett par grönvita stickade vantar åt Alfred. En musikspelgrunka med många knappar åt Dag — det är inte som att vi inte redan har åtminstone ett par sådana här sedan Blenda var baby, och jag har sparat dem just in case, men den här hade ett sånt diskret och behagligt ljud att den vann mig över. (Bra svengelska där.) Grå bjällerkrage fick följa med hem eftersom det närmar sig den tiden på året och den kändes lite gammaldags julbock mer än cokistomte och det uppskattar jag ju.

Hmm. Är det här faktiskt nåt nån intresserar sig för? Nej? Anyway, moving on —

Apelsinerna, som faktiskt är duktyngder, tänkte jag att ska hålla ner Blendas sänghimmel som tenderar skuffas upp och skrynklas. TÅLLAS som vi säger på dialekt. Två träramar med glas åkte också ner i korgen och jag hade tänkt sätta mitt morsdagskort från i år i den lilla men det rymdes inte, buu. (MÅSTE förresten visa det. Fattar inte hur jag inte gjort det än!! Sökte efter ett inlägg om det men nähäpp.)

Och då kommer vi till ett par närbilder på de sista sakerna, som jag antar att är mina favoriter på nåt mestadels undermedvetet sätt:

Ett hopprep åt Blenda. Det var fortfarande i oöppnad påse med den där snygga etiketten till. Det var kanske mest den som lockade mitt köp, den och att det verkade vara i rimlig barnlängd. Samt att det ser ut som en läcker polkagris. Vill gnaga på det, men ska inte. Har förstås slagit upp Malte Haaning och det är det företag som senare började heta Hama och är kanske mest känt för sina pyssliga pärlor. themoreyouknow.gif

Två längder bomullstygremsor som jag tänkte låtsas att jag kommer göra något av. Ehehe. Nä men jag tänkte typ på babygrejer meeen det fick mig också att tänka på instakontot @sadbeigetoys (for sad beige children) och… EHEHE igen. Likväl tilltalas jag ju av dessa absolut oiögonfallande bleka barkbrödsnyanser.

Och last och minst but not least eller färst, mitt högst medvetna favoritfynd från denna dag: pyttesmå julkulor i glas! Aderton stycken. Älskar för fasen såna här, har börjat samla på små glaspynt för nåt år sedan. Är särskilt nöjd med kotten och ekollonet, har t.o.m. *fantiserat* om sådana för JA — jag vet vad ni tänker och det ÄR SANT — så spännande KUNDE era liv vara med mig!! Trist för er att jag har sambo redan. Hur som helst så gav detta fynd mig fiilis. Ville i kväll gå upp på vinden och hämta ner julpynten och lillajulsgranen. Men sansade mig likväl. Folk kan ju tro att jag är jultokig, uäk. När jag i själva verket bara är loppat pynt-tokig.

Bra start på veckan, tack hej!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s