God, it’s brutal out here

Jag skulle säga något om Olivia Rodrigo och I’m so sick of seventeen, where’s my fucking teenage dream? som ekat i mitt huvud hela dagen och om hur det var att vara sjutton och hur åren på den tiden varade länge nog för att ens ålder skulle bli något man verkligen identifierade sig med, att man VAR ”en sjuttonåring” — KONSTANT (och i cirka tre, fyra, fem år kändes det som) — men sällan är jag i nutid ”en trettiosjuåring”, liksom haha va fan betyder det; att jag rent av så sällan numera tänker på min ålder att jag allt som oftast glömmer bort den fast jag som yngre alltid misstänkte att vuxna bara koketterade med sånt; om FOMO som ickekrogmyndig sjuttonåring och att återigen exakt tjugo år senare gång på gång inte vara på platser jag velat vara; men jag tappade bort mig och det blev långt och slingrigt — inte helt olikt den här meningen (och livet om man har tur, antar jag) — och nu är det förpassat till ett utkast som aldrig kommer bli något mer än så.

Nä men det har varit en lång rad av missade roliga evenemang, det har det verkligen. Det är förstås fint och trevligt att livet i största allmänhet tycks återgå till det normala — men jag hade inte tagit med i beräkningen att jag inte skulle hinna/orka med i startgroparna. I övrigt var det helt okej, alldeles ypperligt faktiskt, emellanåt en sann LÄTTNAD ärligt talat, att få en s.k. coronababy. Missade verkligen just ingenting.

Det var sådant jag tänkte på denna fredagskväll efter att jag duschat och jag grämer mig över svunnen tid i det stora hela och min hjärna nynnar riffet ”na nananana-na” och jag tittar mig i spegeln och — inte för att styra detta mot ett ålderskrisinlägg, men — duttar kollagenserum i ansiktet och finner att det ger mig, om inte en sjuttonårings släta panna, så åtminstone lite tröst. Det är inget nytt jag sätter fram här nu men man kan i varje fall pyssla om sig själv lite när andra bitar inte riktigt vill passa. (Inte enbart genom rynkbekämpning då. Man kan t.ex. också röka en cigarett och ta ett glas vin, om man så vill. Tyvärr gör inte jag själv det just i kväll men jag menar bara.)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s