Allseende sista minuten inför vecka 44 år 2021

Bu i stugorna! Gjorde en sista minuten-utklädnad i går, inte så mycket för min egen skull (men gud, är jag så gammal och tråkig nu?) som för Blendas, som fått nys om Halloween. Hon har egentligen tyckt att jag skulle vara en siren men jag har inte kunnat hitta motivationen som skulle krävas för en sådan utstyrsel. Ett år var jag olycksfågel så jag vet vilken utmaning en näbb för med sig. Så, en sierska med allseende ögon fick det istället bli. Ett välgött benrangel som min sidekick.

Kul att mitt allseende fejs ser så smart ut!! Alfreds sista-minuten-dräkt var en björn. Han fick låna ett par lösöron av Blenda och jag målade hans nästipp. Blenda var häxa. Hon hittade sin mask på loppis för några veckor sedan och sedan dess har det varit spikat vad hon ska vara.

Men Halloween rann mellan fingrarna det här året och det grämer mig att jag inte orkat ställa till med något när B varit så pepp. Att det inte fanns nån fest att gå på, och så vidare. Vi har knappt hämtat oss från förra veckans (och veckan innan dess) förkylningar. Jag har ensam haft hand om barnen ovanligt mycket hela förra veckan (under vilken vi ätit mycket mald häxa, zombiehjärna, spökskott och sånt) och även lördagskvällen. Tiden sa SLURP. Orken stirrade tomt. Jag tror inte att B tycker det känns snopet att trick-or-treat-traditionen inte finns här, men själv tycker jag synd om henne då hon pratar om att hon ”vill gå hus till hus”. (Går nån ens påskhäxa här? Hur gör barn i städer? Alla trappuppgångar är ändå låsta. Sign. Lantis undrar) Inte klär de ut sig på dagis heller. Men vi gick i alla fall till hennes farmors där hon fick ringa på dörren, ropa ”Trick or treat!”, visa upp sin (och familjemedlemmars) utklädnad, och få godis. Exakt som hon önskade.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s