Duvblått och plommonlila

Så mycket obloggat på sistone, om man använder ett begrepp som ”på sistone” rätt liberalt och syftar på ett år eller två eller fler. Det är så synd, så mycket som försvinner. Alfred har till och med bett mig att blogga om Helsingforsvistelsen för ett par helger sedan, så att vi ska ha den ordentligt dokumenterat, men jag har inte hunnit slash orkat ännu. I kväll snubblade jag över en drös andra bilder jag aldrig laddat upp. Som den ovanför, på mig och barnen på restaurang i somras. Tyckte den passade för kvällens inlägg eftersom jag har haft mycket egentid med dem den här veckan, då Alfred är på en slags österbottnisk turn´é med uppträdande varje kväll (förutom på söndag). — och i kväll kom vi äntligen in i någon slags harmoni. Eller, det vill säga, jag höll mig lugn trots att tiden rann mig mellan fingrarna när Dag inte ville somna och Blenda hade tråkigt och borde redan ha fått sitt kvällsmål och allt verkade bara bli så sent. Men jag tog en bit i taget och Blenda var också superduktig (”Det är för att jag är fyra år” säger hon när jag berömmer henne) och plötsligt sov de båda två klockan halv nio, inte ens sent, och jag hade bara blivit pikulite nervös mot slutet men utöver det hållit mig cool. Kanske för att Blenda gick tillbaka till dagis i dag, för första gången sedan 11 dagar eller vad det blir. Kanske för att jag då passade på att göra något jag verkligen tycker om att göra, självfallet menar jag gå på loppis. Kanske för att i går kväll åkte jag och barnen med till Jeppis på Alfreds uppträdande och det var på sätt och vis väldigt tungt men också så oerhört energigivande för mig att äntligen komma mig ut igen och träffa vänner och ha roligt och inte längre leva ett glåmigt febrigt toapapper-uppstoppat-i-näsan-liv. Ni vet. Alla säger att det ska göra gott för föräldrarnas ork och nerver att de får egentid, tid att vila, tid att göra något de tycker om, tid att träffa kompisar och så vidare. Jag har ju hört det massor av gånger. (Eget kreativt arbete, sa Betty Friedan.) Anekdotisk bevisföring, men: Ja, SOM det märktes i dag.

Förresten, ett memo: Min gamla domän löper ut om några dagar och jag kommer inte förnya den, så om ni inte hittar min blogg inom en snar framtid så är det för att ni skriver in en gammal adress. Som dock än så länge automatiskt slussar er vidare hit. Till NALEIS.NET alltså. The plejs 2 b. Det är där (här) ni ska va. Bara så ni vet!

Ville använda min senaste färgkombinationsfavorit på bloggen så nu ser logon ut så här. Duvblått och plommonlila ska det föreställa.

He va he. Nu kom Alfred heim. Good night Österbotten.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s