Ljuset i tunneln

Inte för att göra sjukjournal av bloggen men jag blev förkyld när jag trodde att jag klarat mig undan. Är fortfarande. Bättringsvägen är en lång sträcka denna gång. Men ja ja, inte ens jag själv tycker det här är intressant och inte vet jag varför jag skriver om det. Det är väl vad som kännetecknat den senaste tiden, bara.

En kväll låg jag i mitt soffhörn och kollade tv när alla andra lagt sig. Just den kvällen kom febern så jag kände mig ganska matt. Jag hör ett gällt tjut komma utifrån, som från ett gråtande barn, men då jag kikar ut ser jag två OTROLIGT gälla ungdomar som hajar till när ett dementoranlete plötsligt kikar ner på dem. Förståeligt. Men så börjar de att lika gällt och högljutt yla svordomar åt/om mig, som för att (spydigt) säga att det måste vara något allvarligt fel på mig som har mage att titta ut genom mitt egna fönster. Jag blir så sabla sur och less att jag följer min spontana ingivelse vilken är att visa fingret åt dem. 🙃 Hej hå. ORKAR INTE. Varken med skitungar eller helt och hållet med mig själv.

Nån kväll innan höjde jag dock enbart pekfingret åt några barn som jag gick förbi. Tur var väl det, men… samtidigt….. De jagade en stackars vettskrämd hare, med KÄPPAR. Ärligt talat vidrigt, men de skrattade och tjoade. Jag stannade upp och hojtade åt dem att sluta upp med det, att haren är rädd, och — lol — att de ska vara snälla. Jag hatar att prata finska för jag tappar alltid minst hälften av det lilla jag kan, så man får liksom vara tacksam för det som kommer till en, även om det får en att låta som en urvattnad antimobbningskampanj. Nåja, ungarna brydde sig inte så värst i detta. Men jag stod kvar tills haren sprang iväg så barnen sprang efter, och då följde jag efter dem en bit och bara stirrade på dem tills de gav sig iväg. Jag tror att de tappade bort haren i samma veva. Förra anekdoten var mer en skambekännelse men denna är definitivt 100 % självberöm. 😌 (Jotack, mycket nöjd (läs: självgod) med min roll som Ställningstagare i Samhället.)

Och nu ser jag ljuset i tunneln. Fast som en positiv sak (som inte är att jag är redo att säga ajöss till jordelivet vilket det uttrycket ju ändå alltid låter som??). Barnen som även de varit sjuka är på bättringsvägen de med. Alfred klarade sig med nöd och näppe undan, och tur var väl det, för han har uppträdanden denna vecka. En kväll i Österbotten. Jag missade showen i Vasa i går, men ska försöka ta mig till den i Jeppis. Nu sover Dag ute på balkongen, Blenda hälsar på sin farmor och ett par farmostrar (?? oklar benämning), Alfred är… troligtvis och byter till vinterdäck på bilen, och jag har lite *egentid*. Och mår faktiskt ganska okej. Alldeles röd runt näsan efter allt snytande men det hade varit värre om det inte varit för Dags zinksalva.

Vanligtvis brukar Alfred natta Blenda medan jag nattar Dag (hihi fortfarande kul att säga), men i går kväll var Alfred borta så för att underlätta med gårkvällens nattning sov båda barnen med mig i natt. Detta resulterade i att Blenda sov till klockan nio! Cirka två timmar längre än vanligt. När hon kommer hem ska jag föreslå att vi fortsätter pyssla med porslinstrolldegen som vi gjorde i går, eller kanske jag ska sätta plåten i ugnen redan nu så vi kan måla dem sen. Halloweenpynt in the making. Blenda har så länge pratat om att fira Halloween och förstår inte att vi inte har nån trick-or-treat-tradition här i landet. Hon vill gå hus till hus, säger hon. Skulle vilja ta henne på bio, undrar om Addams Family 2 är något för en ”läskiga saker”-tokig nybliven fyraåring. Älskade själv den familjen som barn. N¨åjo nåjo. Dags att börja avrunda tankeflödsbloggen för idag. Under tiden jag suttit här och babblat har någon annan vaknat och jollrat och sitter nu i min famn. Nyser lite men snuvar knappt han heller. Livet återvänder! (Och går ibland igen? 👻)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s