Höstlov och läslov och så lov att friskna till

Det känns typ tabubelagt att berätta det men båda barnen är förkylda. Det känns särskilt känsligt eftersom att vi tillbringade helgen i Helsingfors. Och, kanske allra mest, för att Blenda hann vara en dag på dagis efter att vi kom hem igen. Så otroligt pinsamt att hon kommer hem från dagis på måndag och låter konstig på rösten och senare på kvällen är hon alldeles pangförkyld. Nä fy fan, har dåligt samvete. Hoppas ingen hann smittas.

Jag har f.ö. själv gjort ett antigentest som var negativt, och nu är jag återigen symptomfri. Om barnen inte är friska nästa vecka får vi väl testa nån av dem eller båda, för att vara på säkra sidan. Läste att THL rekommenderar att personer under 12 år testas för coronavirus t.ex. i en sådan situation som att barnet har symptom och man vet att det exponerats för ett laboratoriebekräftat coronafall under de två föregående veckorna. Det har de i alla fall inte. Ni som har små barn, hur har ni gjort? Har ni testat direkt varje gång barnet har blivit sjukt eller har ni avvaktat? Blenda har gjort ett par test och är alltså nu för tiden väl medveten om vad vad de går ut på. Vi låter resten stå mellan raderna.

Det är för övrigt Dags femmånadersdag just i dag. En femmåning! Ofattbart.

På fyraårskalas tidigare denna månad.

Jag hällde ut mitt kaffe på skrivbordet tidigare i eftermiddags. Inte avsiktligt, men måste säga att det doftar rätt trevligt här nu.

Höstlov är läslov. Bibbabesök med barnen blir det inte men jag funderar på att gå och köpa Sanna Manders Min lilla häxa åt Blenda. Hon har spanat på den men jag sa nej eftersom vi just den dagen redan bestämt att vi skulle köpa en av hennes gamla favoriter (åtminstone från lite yngre dagar — nostalgisk mysstund att läsa den), Sara Vilius Natten. Äh, kanske man borde splurga lite. Vår fyraåring är en riktig läslus och tar gärna del av berättelser med mer text. Hon gillar egentligen allt. Särskilt förtjust just nu är hon i läskiga saker (zombier, vampyrer, häxor), tokiga berättelser (tänk humorn i Ulf Löfgrens böcker om Ludde) och hon gillar att memorera ramsor och rim. (Vi har läst mycket Lennart Hellsing och vi lånade redan Malin Klingenbergs och Sanna Manders Fisens liv sist vi var på bibban.) Låt tipsen komma till mig!

På Bennäs bibliotek i somras. (Sån glad utstrålning jag har!!)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s