Hjärndimma kalaströttma nattsudd

Jag hade precis skickat in en loppisbeställning innan ett erbjudande gick ut (faller glatt för simpla manipulationstrick på secondhandmarknaden nu när jag har köpstopp för nyproduktion) och var alldeles på väg att resa mig upp för att snart därpå lägga mig ner då det slog mig: blogg. När jag då ändå redan satt här. Ja varför inte? Så blogg.

Fast nu har jag kanske inte så mycket att säga ändå. I går hade vi fyraårskalas för Blenda och bakom min postkalaströtta spegelbild syns min och Alfreds present åt henne, ”en blå storabarnscykel med trampor” som hon önskat sig. Den anlände dock med läckande framhjul, en plastbit som höll fast reflexen i bakhjulet gick sönder cirka direkt, handbromsen funkar inte som den ska (min pappa cykelexperten försökte skruva men det behöver antaligen smörjas) och äääh. Frustrerande. Barnet blev hur som helst glatt! Det är huvudsaken.

Veckan inför kalaset var tung. Nåja, inte allt av den, men mycket. Sedan har det blivit oerhört mycket bättre också, men innan dess var det alltså ingen höjdare att vara undertecknad. Jag gick omkring och kände mig långt ifrån topp, och det fanns (som alltid) mängder av grejer som jag ville fixa i ordning här på hemmaplan, utan att jag klarade av det. Typ, sortera saker i nya byråarna eller i lådor som ska upp till vinden tillsammans med påsar med andra grejer. Men då måste jag först kolla igenom alla påsar IGEN eftersom jag glömt vad som finns i dem efter att de väntat i diverse hörn i x antal månader (suck…) och sedan klura ut var och hur jag skulle förvara allt. Ska de grejerna också in i lådorna eller? Ja men ni vet. Man försöker få nån hållbar ordning. Och jag var riktigt apatisk och liksom TRÖG. Tyckte det var så svårt att planera. Kunde inte tänka in i framtiden och desto mindre ta itu med något. Jag småplockade tafatt. Svaga ansträngningar var absurt krävande. Och inget kändes liksom riktigt på riktigt.

Kvällen innan Blendas födelsedag, efter att barnen somnat, kom jag på att jag inte köpt något födelsedagskort. Något som jag ändå tycker att är mysigt, som jag vill ge och som definitivt är en grej som jag tänkt göra. Jag hade till och med spanat in några kort på bokhandeln för några veckor sen, tänkt att jag ska komma tillbaka och välja ut det perfekta. Istället rusade jag till mataffären nerför backen sent kvällen innan och kände mig så jävla usel. Hur kan jag inte minnas att köpa ett kort åt min älskade dotter? HALLÅÅÅÅÅ jag vakna!!! Jag hittade bara fula kort där och rusade vidare till nästa butik ett par minuter innan stängning, där jag köpte alla som jag tyckte var fina för att sedan kunna välja ut ett i lugn och ro. För jo jag har såklart ångest också och velar skitmycket inför alla möjliga val. Som att jag behöver ett bollplank för allt. Nån att studsa emot.

Det var hur som helst lite som att jag vaknade till där ute i höstdiset. Hade känslan av att jag kom tillbaka till ytan, upp från en märklig overklighet. Kontrasten slog mig med häpnad. Jag slog upp ”brain fog” på väg hem. Såna där begrepp man hört och nu undrar: är det det jag har? (Eller är jag bara dum och lat?)

Hemmets alla lådor och påsar bet dock inget på förutom en hastigt annalkande deadline i.o.m. att jag bestämt att de skulle bort inför kalaset. Möbleringen känns allt som oftast bara temporär, så är det väl när man ibland har spjälsäng i sovrummet och behoven förändras vartefter i en förhållandevis rask takt, men det blev i alla fall ganska mysigt med vinylspelaren intill soffan. Fast om jag hade fått plats med blombordet vid något annat fönster hade det fått flytta på sig. Fåtöljerna fick komma ner från vinden för att ge flera sittplatser men sen åkte de upp igen, men jag håller koll på loppisarna i väntan på den rätta. En annan gång ska jag visa lampan jag har köpt som jag är så förbannat nöjd med och som verkligen talar till mig mer än kanske nån annan lampa nånsin gjort?? Men inte nu, nu ska jag verkligen sova. Tiden har gått och blivit alldeles sen. Vilket sätt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s