Komsi comme ça vecka 38

Titta en så förförisk Myra. Vi låter denna lilla pälsräka locka er in i inlägget. Komsi, komsi. Comme ci, comme ça.

Jag gick till loppis. Tidigare i dag. På väg dit på bilden ovanför och jag tog egentligen bilden bara för att *dokumentera* en tanke jag hade utan att egentligen dokumentera just den, men tillfället då jag hade den, känslan. Mötte två män som talade utrikiska, kanske bengali, och jag noterade återigen hur trevligt det är att höra andra språk än finska och svenska i stadsbilden. (Liten stad, det hörs.) Att bli påmind om att man sitter ihop med resten av världen, vet ni? Det har nåt.

Köpte gulliga hyllor till Blendas rum. Kånkade hem dem så här (med rödsprängd hand et al) och det slog mig att nån borde nicha in sig på barnvagnar som liksom är utvecklade med åtanken att man ska kunna frakta massa annat med dem också. Stora hjul, stark konstruktion och megarymligt förvaringsutrymme med kapacitet för såväl flera tunga matkassar som ett nattduksbord man köpt på marketplace. Typ Rideordie Packåsnan kunde den heta. En LillTuva i modellen BautaLass. Varför inte en Heimani Total från Snorotott när man mer eller mindre måste ta med sig hela, ja, ni vet. Hemmanet. Den ständigt imponerande smidiga Lääschliivi Minisveitt skulle inte heller sitta fel, den kan man styra med lillfingret. En Skumpan Moro är varje stereotypa finlandssvensks dröm, naturligtvis en terrängjogger i reflextyg (get it?) som lika bra lämpar sig på städers smala trottoarer. Jamen ni hör ju. Vem bygger?

Jag loppade också hållare för gardinstång. Så nöjd med sånt, när jag lyckas köpa begagnat istället för nytt. Blendas rum har varit gardinlöst sedan jag satte upp rullgardinen som ej kunde samarbeta med de gamla gardinstångshållarna. Men nu så! Skruvade upp dem i kväll och rummet blev cirka 110 % mysigare. Kanske jag rent av skulle lyckas ta bilder när jag fått upp hyllorna?? Så mysigt med barnrum. (Särskilt när det fått gardiner.)

Senare åkte vi alla fyra till biblioteket för att hämta läspass som vi tyckte att verkade kul. Och böcker, såklart. Hon är en riktig bokslukare. Vi fyllde kassen med tolv stycken, åkte hem, värmde lasagnette från gårdagen, i säng för amning och högläsning, och så puttrade kvällen vidare och jag gick aldrig på Elins boksläpp som jag sett fram emot. Tappade bort det nånstans mellan tröttma och tankspriddhet. Känns så dumt nu i efterhand. Känns det inte som att det kommer en massa bra med koppling till Svenskfinland nu? Utöver Elin Willows Nya namn så ser jag också fram emot Kaj Korkea-ahos Röda rummet och Quynh Trans Skugga och svalka (den har jag börjat hörsla faktiskt). Och Anna Lindholms Den rätta färgen kommer snart också. Sen vet man ju att folk jobbar på grejer också plus att det finns massa äldre som väntar i högar. Ojoj. Oj oj OJ så jag önskar att jag inte var så jävla skit på att läsa. Alltså, att få det gjort. Jag skulle vilja sluka jag med, som Blenda. Sluuuka.

I går gick jag förbi detta gula fyverkeri och blev genast lite glad. Inte för att jag var oglad innan, men jag hade en riktigt genomtrög dag och hade varit ensam hemma med Dag i några timmar utan att få ett SKVATT gjort. Hetsplockade i diskmaskinen och lite smått i tio minuter innan jag gick hemifrån för att hämta Blenda från Sappos, efter att i cirka två timmar suttit och tänkt ”nä nu borde jag nu börja aktivera mig” med tio minuters mellanrum. Har ni sådana dagar någon gång? Märkte sen när jag kom fram att jag var riktigt tom i huvudet. Sa hej åt Blenda och Sappo och sen bara… 🧠💨 nada. Haha ahh hjälp varför är man sån? (ÄR det för att jag läser för lite? Säg ja, tack.)

En annan syn som gjorde mig glad var denna kråkfågel, råka tror jag, som satt där och höll koll. Nejmen det krävs ju inte mycket, det gör det inte. Jag må vara negativ, pessimistisk och allmänt besvärlig, men SOM jag kan glädjas åt småsaker ingen annan tycks bry sig i.

XOXO,
en annan kråka. 👋

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Komsi comme ça vecka 38”

  1. Du skrev ju för ett tag sedan om att inte veta vad du ska göra med livet. När jag läste det här inlägget tänkte jag att skillnaden mellan människor som verkligen GÖR saker och oss vanliga dödliga är att när de får en spontan tanke om en robust barnvagn att frakta saker i så är de modiga/galna nog att se till att en sådan barnvagn tillverkas. Tänker ofta på det när jag får en idé och sedan tänker ”men vem skulle intressera sig för något sådant förutom jag?”. Sanningen är att det vet jag ju inte, om jag aldrig vågar försöka. Jag tycker iaf att en robust barnvagn låter både lite halvgalet och briljant, sådär som nya idéer gör innan de blivit verklighet. Du är säkert full med massor av sådana idéer som du kan göra något med. Säger hon som själv aldrig gör något med sina idéer.

    1. Ha ha jag fattar vad du menar. Tror du satte fingret på något där! Kärnan i mig, att jag ofta känner mig så oföretagsam, eller inte bara känner mig — jag ÄR ju det också. Har mängder av idéer men inte kapacitet till att ta mig an dem. Alltid varit en som gärna påbörjat/planerat projekt och knarkat ruset i det skedet, men själva utförandet i praktiken blir lätt ganska olockande. Kanske man (jag) borde satsa ordentligt på nån idé istället för att vänta på Den Där Geniala som ska göra det lätt för mig. 😏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s