Vecka 35 och en smula nytt blad

Nytt blad. När man har en inte så skön söndag är det en lättnad att ha den här rätt typiska (förmodar jag?) uppfattningen av att livet på något vis börjar om en smula tillsammans med veckorna. Måndagarna. Försöker hålla fast vid den känslan och låta den ta mig vidare istället för att gräma mig över gårdagen som ärligt talat blev riktigt piss. Inte uteslutande, förstås, men. Men.

Bygones. Jag tänker väldigt ofta, liksom störande ofta, på den där karaktären i Ally McBeal, Richard hette han, en av delägarna, som sa ”bygones” ofta. Hans catchphrase. (Den andra delägarens var väl ”Poughkeepsie”.) Kan typ inte tänka på konceptet att lämna det förflutna i det förflutna utan att hans fejs dyker upp i hjärnan. Det är märkligt vilka detaljer som fastnar hos en, tänkte jag säga, men å andra sidan är väl det precis det som är avsett att en catchphrase ska.

You got it, dude.
D’oh.
Ayyyy!

Skulle egentligen ha hämtat Blenda från dagis nu redan och hängt i en lekpark med kompisar. På grund av eventuell sjukdom blev det uppskjutet, ribban är ju så låg dessa tider och det måste den väl vara ännu en tid. Min kompis Karolina hade gjort potatissallad som var tänkt som picknicksmat men nu blev tillfriskningsmat. I gruppchatten skickade jag en bild på Schjerfbecks Konvalescenten som jag satt in potatisemojis på. Väldigt nöjd. Mina år i konstskola fortsätter löna sig!

Ganska snart får jag min andra spruta. Jag och Alfred får dem samma dag vilket i efterhand kanske inte känns jättefiffigt, ifall att vi båda två skulle få påtagliga biverkningar av dem. Men ändå — fullvaccination! På tal om bladvändningar att se fram emot. Party time, excellent.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s