Fyra aktuella stories

Jag är definitivt en sån som huvudsakligen använder mina insta stories för att spara bilder på barnen och katterna. Naturbilder och nån självis nu som då. Ni fattar. Jag orkar liksom inte riktigt satsa. Sannerligen inte delta i debatter eller snackisar heller. Kan dela sånt jag tycker är viktigt men drar mig för att säga något eget om ämnena. Vad ska jag där och härja om saker som jag redan vet att alla som följer mig ändå tycker likadant om och som andra sagt mycket smartare och bättre? Lite så brukar jag känna.

Men i går mådde jag fan illa och skrev det här som jag fick så väldigt mycket respons på att jag tänkte lite, bloggare som jag är, att okej borde jag göra ett inlägg av detta? Men beslöt nu, lat som jag också är, att jag bara gör så här istället:

@complex.

Jag tittade länge på människorna på bilden igår. Vet inte om jag kunde ta in det helt. Zoomade in och det framträdde så tydligt att varje en är en individ, ett jag. Så många jag precis som jag. Och jag känner en sån ömhet för varje person jag riktar in mig på. Vad månne ska röra sig inom dem? Sorg, lättnad, skuld? Det kränger i en att försöka föreställa sig hur det är. Nåt jag, om jag fortsätter ha tur, aldrig kommer förstå.

Och i dag såg jag en annan bild som summerade mina känslor alldeles exakt:

@saharsanjar. / 📷: @mr.magpie.

Bokstavligen var ”Kom hit! Allihopa! Ut med skitstövlarna istället” nåt annat jag skrev igår i ett samtal om saken. Jag tycker förvisso att det här landet har plats med fler invånare än nuvarande antal — men om nu nån insisterar på det motsatta så har jag en lösning…

Men huvudsakligen katt och barn var det ja. Så vi byter hux flux ämne:

För så här gulligt var det i går. När inget barn sover mellan mig och Alfred är det mer eller mindre Selmas plats. Sedan Dag trädde in i bilden har hon hållit sig på avstånd, men i går såg hon sin chans och kunde ej stå emot. Hon bara damp ner där, välte sig på sidan med ett BAMP sådär som katter gör ibland. Otroligt mysigt, även om det innebar att jag inte hade särskilt mycket till sovplats i.o.m. att jag brukar fösa iväg Dag en bit inåt sängen efter att han ammat klart. Nu hade jag inte riktigt möjlighet till det, eller till att vända mig. Men det gjorde inget, eftersom det, som ni ser, var så jäkla gulligt att jag TILL OCH MED måste ta en bild med BLIXT på ahahhh. Ej helt sansat kanske men kände instinktivt att det var värt risken att de skulle vakna.

Dock ej på samma sätt som en känd svensk profil som vid ett par olika gånger klagade på att nattning av barnen tog evigheter, och detta illustrerades med flera selfies med blixt tagna i ett mörkt rum, och sen också ett foto rakt i fejset på en vaken (missnöjd) toddlare? Ursäkta men vad i helvete förväntar man sig om man håller på och blixtrar i rummet när de ska somna? Tänker ofta på det här och hur sjukt det var. Alltså mer än bara dumt, det är liksom MOTBJUDANDE på nåt sätt. Kände sån skepsis gentemot hela den här personen då. Vad driver henne? Vet ni? Och jag kände mig alltså lite som henne när jag tog den där bilden på Dag och Selma men lovade mig själv att om de (eller Alfred) vaknar så ska jag FÖRSÖKA att inte klaga på att de inte sover i bildtexten ändå. FÖRSÖKA.

Och de vaknade inte. Så. 😌

📸: @li.m.por då.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Fyra aktuella stories”

  1. Tycker inte det är underligt att folk reagerar på bilden. VAR ÄR ALLA KVINNOR OCH BARN?! Det är ju de som kommer få det jobbigast. Fegt av männen.

    1. Jag reagerade också på att det var få kvinnor och barn, men känner inte att jag är i position att döma männen. Den där situationen är så långt ifrån något jag känner till. Inte heller nån av människornas bakgrund vet jag. Men alla är ju vettskrämda. Det brukar vara främst män som flyr, @vadvivet tog nyss upp just det om man vill kolla in: https://www.instagram.com/p/CSr_mLrjj8G/
      Men visst är det ledsamt och frustrerande och för jävligt att tänka på alla kvinnor och barn som är kvar. Så utsatta. 😢

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s