Mina vänner-listan

Det är ruggigt, (eller det var det när jag började på det här inlägget i morse men det gick ju som det gick,) det är måndag, det är höst. Det är perfekt läge för en klassisk blogglista med stark mina vänner-bok-inspiration, eller hur? Stanna inne på rasten och skicka runt dem? Joo! Alla måste fylla i! Det är kompislag.

 • Mitt namn och smeknamn:
  Linnea. Kallas ibland Limpan/Limppo men det är mer nåt som folk säger på skoj, inget som jag ”heter” eller vad man ska säga. Är smeknamnslös. Har aldrig ens kallats Nea som jag tror de flesta Linneor brukar. (Känner mig för övrigt inte alls som en, men Lea kunde funka.)
 • Till min familj hör:
  Min sambo Alfred, våra barn Blenda (4 år om ett par månader) och Dag (3 månader om ett par veckor), och katterna Selma och Myra. Har också två föräldrar och två systrar. Jag är äldst i den ena familjekonstellationen och yngst i den andra.
 • Jag bor i:
  Vasa, Finland.
 • Min favoritfärg är:
  Svart och dova nyanser av blått och rosa. Gillar även brunt och beiget.
 • I min godispåse finns:
  Naturlösgodis. Är särskilt svag för kombinationen choklad plus salmiak/lakrits. Bärigt, syrligt eller salt i möte med choklad, vit eller brun, är vad som gäller. Skulle kunna föräta mig på torkad mango, också. Är inte så knäpp att jag tycker frukt räknas som godis, men den förtjänar att nämnas bara.
 • Jag lyssnar helst på:
  På sistone har det varit mest soul, motown och soft rock skulle jag säga. På Spotify har jag en del låtlistor, men det är länge sedan jag gjort någon ny. De jag lyssnat på mest i år är troligtvis sjappigt & sjuttotaligt och hjärtslag & vårpirr.
 • Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett:
  Nämen trist svar kanske men vill ju gärna säga katt. Eller igelkott? Och om inte det så antagligen nån slags förvirrad nattfjäril. BÅPP. Så låter det då jag dunsar i fönstret. Lämnar ett litet dammoln efter mig. Släck lampan please?
 • Detta tycker jag om att göra:
  Strosa på loppisar, gärna med obegränsat med tid på mig. Promenera i områden med mycket träd, typ på lummiga gator eller i skog. Dricka kaffe på café, gärna med en vän. Gå på fest eller träffa många ute på krog. (Raritet i dessa dar.) Komma *iN tHe ZoNe* när jag städar så att jag gör det riktigt jäkla grundligt och organiserar och ordnar en massa på kuppen, känns bra och duktigt. Titta på vad Blenda ritar. Säga hej åt Dag och se hur han skiner upp. Pyssla med något kreativt, hitta på projekt som jag inte så ofta färdigställer men i alla fall. Sova, men helst på morgonen hehe. (Kvällen/natten? Mjeh.) Blogga!
 • Detta stör jag mig på:
  Nej men gud, så mycket? Mest människor. Främst när de inte visar hänsyn tror jag. Typ lämnar sina hundars bajs på gatan, tar med sina väldigt snoriga barn på tillställningar, för mycket oljud i onödan. SLÅR ner sina kaffekoppar i bordet, sörplar sin soppa, brölar i grupp och sånt. Och att bli avbruten. Det tycker jag att blir så jääävla TUNGT. Men det är kanske mer än att ”störa sig” på det, tenderar alltså ta illa upp. Hur som helst så stressar det mig och det är störigt.
 • Jag är bra på:
  Att finslipa andras idéer, konsultera kreativt. Förutspå trender, t.ex. färger. Improvisera maträtter av det som finns. Loppisfynda det jag letar. 3D-tänk, typ veta hur man ska vrida en möbel för att få den genom en trång passage och sånt. Musiktrivia.
 • Jag vill lära mig:
  Ha bättre tålamod och längre stubin. Vara lite mer självsäker och känna mig som att min plats visst är sjävklar i fler sammanhang. Göra keramik, tror jag skulle trivas med det. Som att det skulle vara tillräckligt meditativt och ge tillräckligt snabbt resultat. Prata finska? Hah. Nej men det finns mycket då jag tänker efter. Kanske borde lära mig att lära mig först.
 • Detta önskar jag mig:
  En trygg framtid för mina barn (och deras barn och så vidare), d.v.s. att klimatkrisen tas på hårt jävla allvar GENAST. Att vi GÖR nåt åt den! 😫 Mindre girighet. Inga miljardärer. Större medmänsklighet. Mer respekt för kunskap, vetenskap, perspektiv, erfarenheter och personliga olikheter. Ja ja, ni fattar. En god citrusöl på det då och att alla fyller i den här listan TACK! 😌
Frågorna 
Mitt namn och smeknamn:
Till min familj hör:
Jag bor i:
Min favoritfärg är:
I min godispåse finns:
Jag lyssnar helst på:
Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett:
Detta tycker jag om att göra:
Detta stör jag mig på:
Jag är bra på:
Jag vill lära mig:
Detta önskar jag mig:

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Mina vänner-listan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s