Friday I’m in love/sane

Jag är ensam med barnen medan Alfred har åkt till Ekenäs för att göra standup. Nu just sover de båda och jag ska snart väcka Blenda, men kände att jag vill klämma in lite blogg först. Jag vet inte varför det låter som att jag försöker be om ursäkt när jag egentligen bara vill berätta om min dag. Efter tuppluren ska vi ut och cykla. Eller jag ska gå och Dag ska åka i vagnen men vi säger ändå ”ut och cykla” eftersom det är en väldigt B-orienterad händelse. Hon har blivit så duktig på att ta sig fram med sin balanscykel och tycks ha fått riktigt dille på den. Den är liksom ett NÖJE nu! Vill ut varje dag och kväll.


Många timmar senare: Ja hej igen. Mini, som han hette när han var i magen, vaknade och sen var det maxi-ingen-paus igen. Hasta la vista, bloggy. Det var ju lite snopet att det blev så just när jag väl lyckats ta mig så långt att jag skrivit ett helt stycke och fortfarande hade fiilis, inte så ofta hänt nu för tiden.

Men inte grämde jag mig över det särskilt länge! Vi åkte ut och cyklade, pratade och roade oss. Handlade vegekorv, gnocchi och varsin godispåse på hemvägen. Gjorde det otroligt lätt för mig. Tanken med godispåsar har alltid varit att hon ska få ta lika många godisar som år hon är gammal, men vet ni hur få tre är? Så jag låter henne ta lite extra. Typ alltid. (Sen blandar jag egen och hon säger beundrande ”oj vad du tar många mamma” och jag svarar ”jomen jag är så gammal serdu” och det tycker hon låter rätt och riktigt.)

Vi rullade hemåt med ett vagnhjul som måste ha fått punktering för det var okej igår och idag helt platt. Godispåsen åts, sedan korv och ”potatispastor” (en pasta flera pastor, naturligtvis), senare kvällsgröt tillsammans. Alltså jag med, för jag var hungrig. Tänkte att kanske ska jag alltid äta kvällsgröt med barnen för att inte senare gå och äta smörgåsar eller alltid bli så chokladsugen? Kändes som att jag kom på nåt riktigt otroligt game-changing där men eh likväl skriver jag detta med (även) smörgåsar och choklad i magsäcken. (Fy fan vilket vidrigt uttryck, i MAGSÄCKEN, varför skrev jag så? Blev som nån obduktionsrapport plötsligt.) I alla fall, Blenda bad om en portion till för så god blev den. Lol, skryter jag på riktigt med mina grötskills? Irrelevant fråga, den huvudsakliga är denna: Tror ni ni kan hindra mig?

Vi hade alltså en riktigt bra dag och kväll! Ända fram tills en timme in i nattningen och den rimligtvis torde närma sig slutet. Då blev kvällen (på gränsen till natten) plötsligt riktigt usel men vi får försöka se förbi det, samt att det luktar bränt här hemma från mina proppar. RIP. Vi ska inte gå in på det mer än så tror jag. När båda barnen till sist ändå sover börjar naturligtvis ena katten gå omkring och jama som hon på sistone fått för sig att göra varje fucking kväll när man försöker ha en stund ostört lugn i soffan (med sin godispåse). VARFÖR. Är det bara för att provocera?? GRATTIS kattjävel det fungerar.

Så nu sitter jag här fortfarande, timmar efter även detta, och *varvar ner*. Nej men jag har varit lugn och på bättre humör hur länge som helst nu men ni vet hur det är. Man slarvar bort sig i surfandet (jag har t.ex. lokaliserat en butik som säljer innerslangar som jag tror att passar till vagnen) och skrivandet, slösurfandet och ströskrivandet. Katten hoppade till och med upp på min stol bakom ryggen på mig och liksom sträckte upp sina tassar på min rygg, som för att med en tafatt (klösfri!) kramgest be om ursäkt. I morgon bitti ska jag stiga upp med Blenda och kommer då fortsättningsvis vara ensam hemma med barnen, hoppas det blir närmare klockan 8 än 6 (det är tyvärr inte jag som bestämmer), men oavsett börjar det verkligen bli dags att ta natt, och i natt hörni. I natt ska jag breda ut mig (och Dag) som fan i sängen. Amen.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s