Vecka 30 och sånt som piggar upp

Tänk om jag bara är extravert med ångesttendenser? Och inte alls introvert som jag ju ändå alltid tänkt? Det undrar jag ibland. Det händer att jag träffar människor, mår bra, allt är toppen, jag tänker wow det här är så otroligt trevligt och kul — ända tills vi ska skiljas åt. Och jag blir plötsligt ängslig. Besvärad. Obekväm med mig själv. Nä men jag kanske varit störig? Har jag pratat för mycket, för litet? För tramsigt, för stelt? Och sen går jag hem och hela vägen ältar jag potentiella dumheter. Något som inte precis har den där extravertkännetecknande energigivande, uppiggande effekten i slutändan ändå.

Tänker på detta nu för att det inte alltid är så! Som i helgen när min kära vän Elsa var här i stan. Vi har inte setts på ett år så det var efterlängtat. Sa åt Alfred, för nån dag sedan, att det känns som att jag ska åka iväg på en semesterresa. Jag hade det där pirret liksom. Dock blev jag krasslig precis inför veckoslutet — fy FAN den deppen att känna att man håller på att bli sjuk och inte ha en aning om hur illa det kommer bli — så vi har bara umgåtts utomhus. Det var fint (och som alltid efterångestfritt med henne) att kunna ses åtminstone så. Jag blev alltså inte så sjuk, det stannade på lite krasslig över helgen och bröt aldrig ut. Hade ju fantiserat om att smita iväg på nåt glas vin eller så, men ack så jag har killed my darlings. Stannat hemma. Gjort förnuftiga men trista val. Ändå kändes helgen som en god damn GÅVA. En TREAT.

Men nu så. Nu sitter jag här med rinnsnuva. Har en kopp ingefära- och citronte framför mig, samt den rulle toapapper som icke lämnat min sida sedan i går kväll. Stundom rullar jag ihop pappersbitar och sticker dem i näsan och låter dem vara där för japp så kul har vi det nu. 🙃 Ska c-testa mig i kväll, oroa er icke.

Blenda ritade denna varelse åt sin lillebror i morse. ”Det är en blå elefant. Så kan Dag titta på den om han är ledsen.” Tycker fasen att den verkar uppiggande på mig med.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Vecka 30 och sånt som piggar upp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s