Svalka och regn

Efterlängtat väder efter den här soliga, heta perioden. Kom hem i går efter en lång dag och kände hur jag var alldeles redo för molniga skyar. Gårdagen var jättebra, det är inte det, vi gick till parken efter Blendas dagis för att träffa bl.a. Anna som är i stan nu. Stannade ute länge (för att vara små- och spädbarnsföräldrar) och när vi gick hem var det med viss förundran över att den var så levande igen och vi pratade om hur vi bott i en bebyggelse, men inte precis ett samhälle. Rätt fint tajmat att vaccinationerna och sommaren kommit igång ungefär samtidigt. (I dag ska jag själv få första dosen.) Plötsligt befinner man sig i en civilisation igen.

Ja men det ska bli skönt att stanna inne och slappa utan att svettas, är vad jag skulle säga. Vi har haft aktiva dagar och jag har fått blåsor som spruckit på båda mina lilltår av mina nya sommarskor. Jag har också haft mjölkstockning och jag fattade först inte vad som hände när jag plötsligt en kväll tidigare i veckan fick frossa, och sen var det inte exakt megabehagligt att med 38,5° feber gå och lägga sig i ett hett sovrum. Febern var borta redan följande morgon, men vätskebristhuvudvärken som resultat av det hela stannade med mig hela dagen. Otroligt störigt, dagen i stort sett förstörd. Okej okej, nog om krämpor! Halkade in på det, ursäkta.

I går blev Dag tre veckor och tidigare i veckan då han låg i mitt knä stirrade jag på honom och försökte förstå hur fasen han kunde ha kommit ut ur mig för två och en halv vecka sedan. Han är så stor nu redan! Och ändå såklart så liten.

Alldeles nyss dånade regnet igång riktigt ordentligt. Två tonårstjejer springer barbenta och barfota på trottoaren här utanför och plaskar i vattenpölarna. Det ser skönt ut. Kände genast hur det drog i mig att göra detsamma. Som man själv gjorde i sina tonår, i sin stad, med sin vän.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s