Mellanblogg

Hade tänkt klämma in lite långblogg, eller vad ska man kalla det, slow-blogg, medan Blenda tupplurade, men nu blir det visst snabblogg istället eftersom jag råkade slösa bort den mesta egentiden med att surfa på skor istället. Samtliga i familjen behöver nya. Vi har inte ännu blivit en fyrapersonersfamilj men nu är det inte länge kvar. Blenda har sovit i sitt egna rum två nätter nu och det har gått hur bra som helst, hon sover nätterna igenom och jag med, typ. Är förstås extra lättväckt så som preggon tenderar bli, och i kombination med min misofoni har det inte varit någon höjdare att ha en till person i sovrummet. Ja, jag är en sån där horribel människa som stör sig på folks andetag. Men gud vad de kan låta. Nu är det lite tystare i rummet och då jag vaknar har jag bättre chans att kunna somna om.

I förmiddags åkte vi till mödrarådgivningen på check-up, lyssnade på hjärtljud och sånt. Blenda var med den här gången så det var extra kul! Alfred tog bilder på oss men jag såg ut som en skulptur av Patricia Paccini på dem sååå jag väljer att inte visa dem i alla fall. I övrigt allt okej. Hade gått ganska mycket upp i vikt sen sist men jag förmodar och hoppas att det mest är vätska som jag samlat på mig och inte så mycket bautabejbi. Fingrarna blir allt mer korviga och fotlederna bär spår efter strumpor som spänt in timmar efter att jag tagit av dem. Men det känns okej, det är så kort tid kvar ändå.

Hmm vad annat. Gården pysslas om här, staden ska plantera midsommarrrosor och bygga ett staket på tomtgränsen, sandlådan har fått ny sand i sig och grannarna har ställt i ordning en odlingslåda åt mig, så snällt. Efter rådgivningen i dag köpte vi frön som vi ska så i den. Det här är egentligen ny mark för mig och jag har typ ingen aning om vad man kan plantera i en sådan? Köpte hur som helst sockerärtor, rädisor och gräslök. I våras köpte jag jordgubbs- och smultronfrön också men har fortfarande inte försått dem, men kanske vi gör det i eftermiddag. Har också köpt ett litet insekthotell som jag ska hitta en bra plats för.

Nä, nu får jag ändå avrunda. Blenda har vaknat, dags att gå och umgås som en trio medan vi fortfarande kan! Adjö!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s