Fejs the mjuka sommarfejs

All denna tid som jag går omkrig här hemma och är varierande grader av risig, sminklös och sysslolös gör att jag tittar i speglar på ett annat sätt. Mer ofta som ett iakttagande än med avsikten att fixa till mig. Försöker typ komma underfund om saker med mitt utseende. Liksom, hur jag egentligen ser ut. På riktigt. Tycker det är svinsvårt att veta. Andras memojis ser ut som dem, men min kunde, hur jag än försöker, alltid vara typ vem som helst. Otroligt generisk i memojiform, utan att för den delen bli särskilt lik just mig.

Annat jag tänkt på, och det jag vill komma till, är naturligtvis färganalys. Har alltid varit svag för idén (är det ens 80/90-talsuppväxt som satt sina spår där?) och har börjat tänka på det mer igen sen Ellen nämnde det i förbifarten. Har haft detta utkast i opublicerat-mappen i några veckor när min kompis Anna i dag visade sina färganalysresultat, och jag insåg att ÄH va fan det är KUL med färganalys, fast det är ytligt och fåfängt och fånigt. Helt ärligt är det ju ofta PRECIS sånt som är ytligt, fåfängt och fånigt som ÄR kul *JUST* på grund av EXAKT de egenskaperna. Inlägget ska upp!

När jag var yngre — och aktivt skydde solen och färgade mitt hår svart — så ville jag gärna identifiera mig med vintern. Som bonus (?? njaeee) very nordic blackmetal va. Men sedan jag låtit mina naturliga färger återvända så har jag verkligen inte haft en jäkla aning. Har gjort detta test på colorwise.me fler gånger än jag vill erkänna. (Men absolut inte 100 omgångar eller så, som Anna sa, hade varit sjukt att hålla på så. Instämmer verkligen!!) Så här ser det till exempel ut då:

Jag är en ”soft summer”. Så har det visat sig, vid det här laget fler gånger än jag kan räkna. (Men absolut inte 100!!) Och om ni tittar längst ner till vänster så ser ni att den första färg jag rekommenderas undvika fan är… 🥁 svart! 🎉 Lol URSÄKTA MIG men hur oförskämt?? 95 % av min garderob de senaste tjugonånting åren bara.

I övrigt har jag omfamnat detta. Odramatiskt i sig när nyanser av blått och rosa ändå huvudsakligen utgjort det som inte varit svart då. Ja ja, det blir inte bättre än så här! En slags märkligt bekräftande besvikelse, på sitt sätt.

Annat i samma ytliga genre jag förresten kommit till insikt om är att mönstrat i regel icke är en klädsam vän till mig. Hur ska jag analysera detta då? Gör det mig till en morgon, dag, kväll eller natt? Skoja bara, det finns nog inte nåt sånt. (Men hhHHHMMmm don’t you kind of wish att det gjorde det ändå… I synnerhet om det fanns pengar i det för mig??)

Okej det var allt från mig denna gång. Räknar kallt (men mjukt och somrigt) med att alla testar och informerar om sina resultat i kommentarsfältet! Tack!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

7 reaktioner till “Fejs the mjuka sommarfejs”

  1. Tack för detta tips! Jag var ”soft autumn” och det var ingen nyhet. Gissar att jag kan bli ”warm” eller ”real” eller nåt sånt också beroende på bild. Roligt var det hur som helst, och nu skall jag analysera barnen också!

    1. Ja va kul! Har blivit lite olika somrar men allra mest soft, 9 av 10 gånger. Men jag provade faktiskt i varm badrumsbelysning för skojs skull sent i går kväll och då blev jag också soft autumn, hehe.

  2. Soft summer klubben här också! Vilket är spännande eftersom stora delar av min garderob faktiskt består av den paletten, har väldigt lite ”skrikiga” färger. Består mitt pinterest-flöde av kläder nu just? Svar ja. Fick världens inspiration att rensa i kläderna nu

    1. Soft summer high five! Ja det där känner jag igen mig i, tycker att skrikiga färger inte känts helt rätt på mig heller och blev liksom du inspirerad att mer aktivt och medvetet rikta in mig på *rätt* sorters nyanser. Jag vet inte hur mycket man ska tro på färganalysidén (inte direkt vetenskap) men visst känns det ändå som att den är nåt på spåren och kunde förklara en del.

  3. Som en ”warm autumn” ska jag tydligen undvika svart, grått, rosa och blått. Men kul att 4 av 5 av mina favoritfärger tydligen inte klär mig. Grönt, orange och brunt ska tydligen passa bättre på mig. Kul att jag äger exakt noll plagg i de färgerna. Jag anade att resultatet skulle bli något liknande eftersom jag vet att jag har varma färger och därmed egentligen inte klär i kalla nyanser men jag tänker att har jag ignorerat det faktumet hittills så fortsätter jag nog med det ett tag till.

    1. Men nää! Vilket bajseri! Hade jag tänkt säga mycket tidigare och jag ber om ursäkt för hur sent det blev, blev sympatifrustrerad när jag läste din kommentar ju! Tur att det är som du säger, man får ta det som man vill. Sen ÄR det väl ändå också så att det ligger något i det folk brukar säga, att man ser bäst ut i det man känner sig snygg i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s