Daga vaar länger, nääträ vaar tränger

Vi åkte hela gänget norrut och hälsade på mina föräldrar i Katternö i går. Jag och Alfred hann också med en på tumis-avstickare till Jeppis för loppisändamål, men det var dessvärre ingen riktig fynddag. När vi skulle bege oss av hemåt igen mot kvällen så bjöd himlen på en himla show. Ja, kanske ni redan sett det i cirka allas instastories. Hur som helst. Den var maffig.

Men innan det blivit så sent hann sparkstöttingen testas igen. Vi har ingen i Vasa men nog skulle det ibland kännas som ett roligt färdmedelsalternativ, om man bortser från att spark sällan fungerar så värst bra i städer. När jag bodde i Nykarleby var det en gång en äldre dam som skrivit in till tidningen och klagat på att de sandade trottarerna, just på grund av att det blev dåligt sparkföre då. Ändå rätt kaxig småstadslantlig ståndpunkt att ta. Som om alla hade en spark?

Plötsligt skyndade Blenda iväg och deklarerade att det var dags att hälsa på Rex.

Det var bara för oss andra att följa med. Till och med Myra hakade på.

(Önskar förresten att jag hade något av mer substans att fylla ut det här inlägget med, men det är bara inte en sådan dag i dag. Störigt men jag har gett upp.)

Rex är grannens hund! Blenda är mycket förtjust i honom och pratar om honom rätt ofta. Varje gång vi ska åka till mommos och moffas säger hon att vi ska hälsa på Rex också. Oftast gör vi det.

Han är otroligt snäll och social och blir alltid väldigt glad när man hälsar på, han får en liksom att känna att det är livets höjdpunkt att man kommer förbi. Så man dras alltid med lite dåligt samvete när man lämnar honom igen. Han tittar på en så snopet.

Tillbaka till slutet, på såväl besöket som inlägget. Ändå ett himlavalv värt att förevigas, samt himla värdigt en vårdagjämning.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s