Flikar in ett litet Feedly/Bloglovin’-memo här hej

Bloglovin’ tycks fullkomligt haverera så jag har, motvilligt, försökt styra upp mitt Feedly-flöde. Märkte då att min bloggs inlägg där hämtas via mitt gamla domännamn, vilket jag kommer låta utgå i år. Så då kommer det flödet inte längre fungera. Om ni följer mig på Feedly, se till att ni skriver in urlen https://naleis.net/feed/ och följ den. (Det finns liksom två ”Naleis nätt” där.)

Denna länk funkar kanske: klick!

Det jag gillade med Bloglovin’ var att den tjänsten uppmuntrade till mingel. Kommentarsfunktionen som infördes under senare år var förvisso typ det onödigaste jag sett, likaså att man kunde blogga direkt på sajten (gud vad jag hade varit S U R om ens huvudsakliga bloggtjänst dessutom krånglade så som BL gjort de senaste tre åren eller kanske typ alltid), men jag gillar verkligen att man kunde klicka runt på andras profiler och se vilka bloggar de följer, inlägg de favoritmarkerat, eller hitta liknande bloggar till ens favoritblogg, och sånt. Har hittat väldigt mycket bra innehåll genom Bloglovin’. Har liksom haft KUL där.

Tänkte skriva RIP Bloglovin’, men försökte istället ladda om sajten. Den lever! Men hur länge? Och hur ska man post mortem (alltså BLs, inte min) hitta bra bloggstoff att läsa??

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “Flikar in ett litet Feedly/Bloglovin’-memo här hej”

 1. GUUUD så bra att du tar upp detta! jag har också ”minglat” så på bloglovin. kollat vad nya följare läser för andra bloggar, letat mig runt bland sparade grejer etc. inte orkat börja kolla på Feedly men måste nog göra det, om inte annat för att behålla möjligheten för folk att följa mig och hitta tillbaka. SÅ konservativ med sånt här dock. uääh

  1. Ja jag gillar inte alls det här!! Man vänjer väl sig vid andra tjänster men Bloglovin’ hade något speciellt. Och helsjukt att ingen av dem ens adresserar vad fasen hände med iOS-appen som bara försvann?? Profesh.

   Feedly är säkert helt bra, men man verkar t.ex. inte kunna kolla vad andra följer och inte heller registrera/claima sin egen blogg (det hade ju t.ex. varit behändigt för mig så hade jag kunnat åtgärda RSS-en). Det har det viktigaste, men det är inte samma sak.

   1. Eh tveksamt om man använder ”adressera” på svenska sådär. Låter så extremt töntigt bara men NÅVÄL du fattar säkert vad jag menar så no danger on the roof!

 2. Jag håller verkligen med dig. Bloglovin’ har krånglat så otroligt mycket de senaste åren, och precis som du så uppskattar jag deras tjänst så himla mycket i grunden (och alla sociala funktioner)… Det känns tråkigt ifall sidan skulle krascha helt! Jag har flera gånger försökt komma i kontakt med dem av olika skäl och aldrig fått svar tillbaka (däremot har de hjälpt mig med mina tekniska problem). Det känns mycket märkligt.

  1. Men VA!! Gud va skumt att du aldrig fått svar. Äsch, hoppas nån bloggfrälst, kompetent programmerare ser att det finns en efterfrågan här, och fixar en värdig tronföljare. (Feedly, läser ni?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s