Dagaluku

Fyra dagar kvar till jul, åtta dagar kvar till min födesedag, tolv dagar kvar till det nya året. Ibland känns det som att julen redan varit, så gjorde det redan för ett par veckor sedan. Jag tänkte då på nåt jag ville köpa och slogs av tanken ”nämen åh, kanske jag skulle gå och kolla nu då det är mellandagsrea”. Njäe. Inte riktigt. Otroligt lång jul i år. Kan inte bestämma om det är en paradox eller alldeles logiskt att den då också alltid känns som att den är en månad borta.

Och en dag kvar av 21-dagars-bloggutmaningen. Just denna nästsista dag har varit omväxlande. Kanske mest i mitt humör. Den har varit mysig, liksom pysslig och fixig, om än mer i teorin än i praktiken, men jag har surfat på soffor och mätt utrymmen, vi har alla tre åkt och hämtat en möbel jag fyndat på fb-loppis, jag har köpt ett bröd som är så gott (och köpte rökt ost för det också, praise be) och min sambo kokade en risgrynsgröt som var så god, vi tände alla fyra ljusen (mörkgrönt, ljusrosa, mörkblått, ljusblått) i adventsljusstaken, alltså, verkligen URMYSIG och bra dag — och samtidigt har mina nerver varit extremt påfrestningskänsliga och jag har velat reagera på cirka varje motgång med att primalskrika. Har hållit mig, men… at what cost?? (Skoja. Fast bara lite.) När ena gardinstångshållaren knäcktes av så att gardinstången åkte i golvet med en skräll, befann sig lyckligtvis lösningen inte långt borta eftersom jag i somras hittade ett antal sådana reservdelar på loppis och köpte allihopa. Men när Myra, just när jag strax därpå går mot skrubben för att leta reda på påsen med hållarna, springer förbi mig och vid mina fötter viker in precis framför mig på det där typiskt kattiga sättet som att hon FÖRSÖKER tackla en eller bli påtrampad och samtidigt låter SPPRRR, fräser jag, aningen orättvist, ”Håll käften Myra”. Förstår ni? SÅ har det (läs: jag) varit. (Jag bad senare om ursäkt med en vänlig klapp på hennes lilla än så länge opåtrampade huvud.)

En dag kvar av mörknandet! Sedan vänder det och ljusnandet tar över. Vi får väl konstantera att även i år ska det bli helt okej eller vad säger ni?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s