Man kan vara olika

Nä, denna dag blev inte som tänkt. Humör långt ifrån topp. Men fick nyss ett meddelande av Alfred som just nu nattar Blenda, hennes pladder hörs genom dörren på glänt, och hon har tydligen sagt ”Jag kan prata med er, för jag är full med prat.” Full med prat! Sånt muntrar ju upp i alla fall. Bäst att fortsätta på samma linje.

En annan kväll rapporterade Alfred att hon sagt ”Jag ska sova. Det är bara det att jag är så pratig i munnen.” Kan 100 % relatera. Tänker på att de här nattningarna måste ju ha ungefär samma vibe som att sova över hos en kompis hade i barndomen. Man bara kunde inte annat än ligga vaken och prata fast man var så trött att det mer kändes som att man pratade i sömnen.

Tidigare i dag bad hon mig leka med henne men under tiden hon pratade så sprallade och dansade hon omkring så mycket att jag frågade om hon var kissnödig. ”Nej, inte kissnödig. Jag är faktiskt leknödig! LEK-nödig. Det är just det jag är.

Förra veckan, när jag nattade, sa hon något fint och jag berättade åt henne att jag tycker hon är fin. Hon sa vänligt, fast eventuellt en gnutta otåligt, som om det var den mest självklara saken i världen (och det är det väl!) och lite knäppt att hon ska behöva förklara det för mig, att ”Ska jag säga en sak? *Alla* tycker jag är väldigt fin och ganska söt.” Sedan fnissade hon.

För ett par månader sedan, visdom. ”Man kan vara olika. Det är ju lite konstigt men det gör ingenting.

Här i april. Inte vid nattningen men i alla fall vid ena kattningen.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Man kan vara olika”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s