Rum, rum, rum

Lång dag försvann i ett nafs. Känns som att merparten av den har gått åt till att surfa på duschhörn i den fruktlösa jakten på den perfekta lösningen. En kollega skulle måla kaklet i sitt tvättrum och det visade sig att en annan kollega målat kaklet i sitt badrum för några år sen, så jag blev på nytt inspirerad att testa samma sak. Har inte riktigt litat på alla Pinterest life hacks, men nu menar kollegerna att det visst funkar bra ändå. Det var så jag kom in på duschskåp. Eftersom det vi har nu är sunkigt och plastigt och fruktansvärt och nån dörr alltid hoppar av gängorna, har liksom gett upp med att tvinga den tillbaka på plats ens, och OM vi nu ändå har ett nytt handfat+skåp på gång (levererades i dag) och dessutom ämnar fräscha upp väggarna med ett nytt lager målarfärg så visst i fan behövs också ett uppfräschat och funktionsdugligt duschutrymme? Ni fattar! Flyttade på tvättmaskinen för att skapa mer utrymme i det lilla badrummet, men alltså det är så korkat. Golvet är så ojämt att tvätttmaskinens fötter inte räcker till att skruva ut tillräckligt så att den kan stå stadigt var som helst. Sen är den frontmatad, vilket i övrigt är helt fiffigt i ett litet rum för då får man ju lite extra förvaring/avlastningsyta ovanpå den (vi använde den som skötbord då ett sånt behövdes), men i och med att luckan ska svänga utåt någonstans så tar det också utrymmet. Den kanske slår i toalettstolen. Den kanske visar sig vara vänd helt fel väg för rummets layout — så den borde öppna mot höger, inte vänster. Jaaa ja, bla bla bla. Det är bara att gilla läget men jag muttrade många svordomar tidigare tidigare i dag.

Det är mycket med det här hemmet nu. Önskar jag hade något fint och färdigt att visa upp men ne-ej serni. Vi kollar lite tilltalande grejer jag hittat genom Pinterest istället:

Fantastiskt golv hos @ettrumtill på Insta. De har målat det sjävla. Jag har varit dragen till trendigt terrazzo som golv en tid men samtidigt anat att det vore dumt just i.o.m. att det är en sådan stark trend. När jag såg denna bild föll bitarna på plats. Mer småspräckligt äggskal än grafiska äggskalsskärvor.

På tal om terrazzo då. Har tyvärr inte lyckats hitta källan för den här bilden. Tycker alltså att golvet är väldigt snyggt, men det är ju inte direkt ett alldeles tidlöst val i det här utförandet. Hur som helst så hjälpte den här bilden mig att inse att med ett någorlunda festligt golv i köket så kan luckorna och inredningen vara hur jäkla basic slät blank vit som helst utan att det blir trist.

Mysigt och piggt barnrum hos en familj i Australien, via thedesignfiles.net. Kär i den där stora ögonkudden, såklart. Även bokhyllan. Är det en sån Blenda ska ha? Kanske i så fall vägghängd p.g.a. inte mycket golvyta i rummet.

Mera tjusigt golv, detta hos bloggaren bakom Room for Tuesday. Trodde att blommorna var handmålat DIY och blev alldeles sprallig av lycka, men det visade sig att jag misstog mig. Äsch. Ändå… torde väl vara möjligt att DIY:a det i alla fall?

Detta farmhouse-vardagsrum, som jag tyvärr inte heller hittar källa för, ligger nog en bit från min egen stil men jag älskar bilden eftersom vårt vardagsrum är ganska litet och jag drömmer om en stor soffa som kunde få sluka rummet. Och ser ni hur mysigt det kunde vara?

Underbara textilier, och det här får vara sista bilden jag delar denna gång för jag orkar inte hålla på och söka källa om jag aldrig ändå ska hitta dem. I alla fall, stort fan av hur FRÄSCHT det här ser ut. Som att luften aldrig blir dålig här, lakanen aldrig svettiga och skrynkliga, kudden är alltid sval och sömnen alltid otroligt god.

Tillbaka till en sista genomgång av duschhörnskandidaterna. Hur ska man hindra en sinnessjuk mängd vatten att översvämma hela badrummet varje gång man duschar då inga av hörnen har golvlister?? Bara frågar. Adjö!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Rum, rum, rum”

  1. Som svar på din sista fråga: Det finns ett slags mjuka, alltså böjliga, golvlister man kan sätta löst på duschgolvet så att det passar ens behov. Nikis föräldrar har en sån på sin sommarstuga. Sen torde väl golvet vara lutat så att vattnet rinner mot golvbrunnen? Kolla också om luckan på tvättmaskinen går att flytta till andra sidan om det behövs. Det brukar gå på en del maskiner. Annars känns ju ”småprickig” terazzo som nåt som skulle passa utmärkt i ert hem!

    1. Tack!! Ska leta reda på dem! Har bara sett s.k. släplister som känns som ett jäkla SKÄMT, i alla fall i vårt badrum. Golvet lutar mot brunnen men det tycks tyvärr också luta förbi det. Nu har vi en list runt duschutrymmet som dock inte håller tätt och vi har problem med att vatten strömmar ut förbi golvbrunnen (innanför listen) mitt i rummet. Där samlas det i en pöl som vi får suga upp med en handduk. Våtrumsutrymme indeed. 😏

      Tvättmaskinsluckan verkar förbli som den är. Googlar frenetiskt för säkerhets skull, men kikade på den tidigare och låset för den är liksom ett hål i själva framstycket så verkar inte lätt att byta. Hade varit fiffigt, men jag antar att man inte ska ställa FÖR höga krav på maskinen som i namnet skyltar med sin mediokra intelligenskvot. (Siemens IQ 100) Helt tillräckligt smart, men inget geni va.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s