God morgon, god natt

Ledig dag i dag. Tog sovmorgon. Vaknade en kort stund innan fem över nio och allt var frid och fröjd tills jag såg vad klockan var. Det är då det slår mig, lite som ett blixtnedslag: Jag har en grej inbokad tills halv tio. GAAH. Länge sedan jag haft sådan speed på på morgonen. Rusa på toa, sätt på vattenkokaren, tvätta ansiktet, av med pyjamasen, rafsa åt sig underkläder, på med gårdagens kläder, svälj en kopp kaffe i cirka tre klunkar, ät en halv banan i två bett, fyll i ögonbrynen, borsta tänderna, spreja snabbt återfuktande face mist (ingen tid för krämer), ät resten av bananen i två bett till, ta ett tuggummi — klar!

Leveransdag i morgon. Nytt handfat med tillhörande skåp är på väg. Det vi har är väldigt slitet, fatet har tydliga sprickor i sig, bl.a. efter att jag tappat en liten men robust glasflaska arganolja i det. (Flaskan höll, men inte handfatet.) Beställde nytt från Ikea för inget av det utbud som fanns i närheten träffade mina kriterier varken vad det gäller form, funktion eller för den delen plånbok. Ska jag betala för *nästan* vad jag vill ha så finns det ändå vissa gränser för vad jag vill betala. Vi har dock inte beställt nån kran (tyckte de som fanns i finländska webbshoppen var fula), men kranar måste väl ändå alla följa nåt slags universalstandard som passar de flesta handfat? Eller? Sjukt vad det är mycket man inte vet ett skvatt om. Vi har inte bokat nån händig person heller som kommer och installerar hela faderullan. Menmen.

När jag ändå beställde saker från nämnda sajt passade jag på att fösa ner ett par gardiner i köpkorgen också, har reflekterat över dem länge och nu skulle de snart utgå ur sortimentet. Now or never. Alpklöver, vet ni? Grönvita, andas lite fattigmans-Svenskt Tenn. De kan jag i alla fall hänga själv, så för dem är det nerförsbacke härifrån. Men är det inte underligt att just gardiner ska visa sig så svåra? Det är förstås det där med form och funktion igen. I köket har jag fortfarande inte hittat något som känns riktigt vettigt. (De jag beställt tänkte jag för sovrummet.)

Nej, det blir inte mer än så i denna blogg denna kväll. Det är liksom nåt slags lock på, svårt att tänka… öh… tankar. Ingen vits att sitta här och söla. Tvätta ansiktet, på med anti-age-serum och nattkräm, borsta tänderna, av med kläderna, på med pyjamasen, ner i sängen, i med hörlurarna och på med podden Buffering the Vampire Slayer som jag numera somnar till, paja (finladssvenska för smeka) Selma som hoppar upp i sängen och spinner, stäng ögonen — klar.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s