It’s beginning to look a lot like Monday đŸ„Ž

SĂ„ dĂ„sig, sĂ„ trött, sĂ„ otĂ„lig nĂ€r barnet upprepade gĂ„nger lade sig pĂ„ tvĂ€ren (bĂ„de bildligt och bokstavligt) nĂ€r vi skulle hem. Kunde liksom inte hitta rĂ€tt sĂ€tt att hantera det. Tappade tĂ„lamodet och rösten blev hĂ„rd, blicken skarp, och hela jag pĂ„ Ă€nnu sĂ€mre humör. Vann absolut inget pĂ„ det. Ett par utbrott (inte mina) vĂ€ntade nĂ€r vi kommit hem ocksĂ„. Ett av det sĂ„ ordentligt att katterna blev nervösa och tassade jamande omkring med tefatsögon. Det var dĂ„ först jag fattade att det kanske rent av Ă€r nĂ„n trotsĂ„ldersfas som det rör sig om. Det har varit mer upp-och-ner Ă€n vanligt pĂ„ sistone — kanske sĂ€rskilt har det varit svĂ„rt att komma överens om kompromisser som vi annars brukar kunna (och om inte, sĂ„ i alla fall att distrahera) — och dels har det sĂ€kert att göra med min egen energinivĂ„ som sannerligen inte Ă€r tiptop just nu, men det var som om nĂ„n pusselbit föll pĂ„ plats nu nĂ€r jag plötsligt tĂ€nkte pĂ„ trots och viljestyrka. Ska lĂ€sa pĂ„ (igen) sĂ„ brukar ju de hĂ€r grejerna bli lĂ€ttare att hantera, nĂ€r man sjĂ€lv förstĂ„r mer vad det beror pĂ„ och kan bĂ€ttre erbjuda den förstĂ„elsen för barnet. Tidigare i dag var den biten vĂ€ldigt nĂ€ra noll och jag ville mest bara skrika. HÅHÅJAJA. KĂ€nns inte grejt.

Min vÀn berÀttade en gÄng om dÄ hon pÄ en stormarknad blivit arg pÄ sitt barn och till slut slÀpat ut hen dÀrifrÄn, och att hon i efterhand skÀmdes sÄ. Jag sympatiserade till 100 % med henne dÄ och gör det förstÄs fortfarande, men nu Àr det likvÀl likadant för mig, att jag skÀms. (Jag var f.ö. ocksÄ nÀra att slÀpa mitt barn ut frÄn dagisgÄrden i dag, men hade inte ork för det.) NÀ hörni, inte Àr det alltid lÀtt inte. Knappast för nÄgon av de inblandade, heh.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk Ă„ttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s