Ungt gung

Vi gick ut för att testa Blendas nya åkdon, d.v.s. en pulka och en stjärtlapp. Stjärtlappen verkar hittills vinna förstaplatsen, kanske för att man ju ändå har mest kontroll över färden i en sån. Vi har en populär pulkbacke på tomtgränsen och jag räknar med att vi kommer få hänga i den ganska ofta i vinter.

Så länge Alfred sprang till butiken för att handla kvällsmatens ingredienser gick jag och Blenda till parken en bit nerför pulkbacken för att gunga. Jag sparkade upp en hård fart och tänkte på en kort period i barndomen då jag på skolgården blev känd för att göra upp hårdast fart av alla. Till och med killarna ville gunga med mig. Jag stod upp och pressade upp en sådan fart så att gungan nästan stod rakt ut från gungställningen, medan mina passagerare satt ner, klamrade fast sig och skrek av skräckblandad förtjusning. Det höll väl i sig max ett par dagar eller så men jag kände mig så fasens populär och COOL. Tycks ju fortfarande leva på det lite så som jag skryter om det?? Haha.

Gjorde inte upp en lika hård fart i dag men vi kände båda ett påtagligt sug i magen för det. Tänk att det fortfarande känns likadant!!

Annat som inte tycks förändras är min böjelse för att utsätta folk för en fart de aldrig känt förut. ”Har du någonsin gungat så här hårt förr Blenda?!” frågade jag, aningen vinklat. ”Nääj!” tjoade hon glatt. Bra! Rätt svar. Då var jag nöjd.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s