Disa och de andra

Här ser ni Blendas alter ego Disa som sköter om sina småsystrar Lisa och Rosa. Hon har en hel hop med roller hon går in i titt som tätt, de flesta av dem från böcker och filmer, och det är inte alltid de mest väntade karaktärerna hon väljer att identifiera sig med. När vi läst Rödluvan och sedan sett på Tre små grisar så blev hon inte den lilla oskyldiga flickan eller någon av hjältarna, utan vargen. Stora stygga vargen. Ur Askungen är hon prinsen. När vi tittat på Frost är det jag och Alfred som får vara Anna och Elsa, själv är hon — naturligtvis — Olof. Vem annars!

Jag är förstås inte helt ofärgad i det här men jag tycker det är ganska spännande vem hon identifierar sig med, eller vem hon tycker att verkar mest rolig att kanalisera, eller varför hon nu väljer som hon väljer. När jag själv var i treårsåldern ville jag typ bara vara Lady Lovely Locks. Vad jag vet. Tv-serien sändes på engelska på Sky TV och jag förstod ju ingenting av vad som blev sagt så jag tror att jag bara ville vara henne för att hon hade fint hår, fin klänning, och gulliga djurkompisar med långa, fina svansar. Mindre spännande.

Känns inte jättebra att jag bloggar om Blenda istället för om mig själv, men ni får ursäkta mig. Jag är bara för tråkig. (Åtminstone raderade jag stycket som handlade om att jag eventuellt håller på att bli förkyld.) För att distrahera från mitt tråkmånseri bollar jag över till er istället: Vilka karaktärer identifierade du dig med när du var barn?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Disa och de andra”

  1. identifierade mig alltid med någon som var ett offer. alltså den det var mest synd om. tänk HC-andersen-karaktärer typ. väldigt mkt flickan med svavelstickorna-drömmar hos mig. vad det säger om mig låter vi stå osagt, jag gillar väl bara svärta. nåt annat jag gillar är att du bloggar varje dag! som en underbar adventskalender ju!!

    1. DU kan va som en underbar adventskalender! ❤ Ahaha. Älskar svärta. Fattar absolut fascinationen, fast jag själv var mer pastellig som barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s