Efter stormen

Stormen tog med sig ett par träd på gården, i förlängningen också några till runt tomten (och en flaggstång, en mattställning och en trädgårdsgunga) eftersom den stora gamla björken knäckte dem i fallet. Jag gillar inte förändringen, men kan uppskatta att det var naturen som fällde den stora björken och inte människan. Den skulle huggas i vinter, hur som helst. Ljuset var annorlunda i köket morgonen efter stormen och jag kommer sakna skuggmönstren på köksskåpen, småfåglarna längst ute på de hängande grenarna, hur den gav innergården en känsla av en ombonad, mysig koja. Nu är det så öppet, så plant, så kalt. På väg hem från jobbet den dagen efter stormen fick jag syn på en klase blommande nyponrosor. Nog är det konstigt att stormen kunde bevara något så ömtåligt och skirt, men riva med sig ett 97-årigt massivt träd. Eller kanske det inte är konstigt. Nä, inte konstigt. Men känns besynnerligt ändå.

Ska strax hämta Beblund från dagis, men vill först inflika att vi bestämde att vi ska åka till Sápmi! Till Äkäslompolo igen, så som för tre år sedan, fast då under sommaren. Och bärande på Blenda i magen — nu får hon växla mellan att gå själv och hänga med i bärsele. Vädret verkar tveksamt, träden har kanske fällt de flesta av sina löv, men det ska bli roligt och skönt ändå. Hoppas på att träffa på många renar och lavskrikor. Och ingen snö.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Efter stormen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s