Bara lite fluff

20200403_moln

Jag sitter i sängen och Selma ligger bredvid mig. Alfred och Blenda är i vardagsrummet. Myra i Blendas säng. Med mig i stora sängen har jag också molnkudden som jag sytt åt Blenda. Tyget köpte jag på loppis nångång. (Usch vad jag saknar loppis.) Jag orkade inte krångla med att pressa sömmarna för jag hade lämnat ett sånt litet hål att vända den och fylla den genom, men sen när jag sytt ihop hålet för hand så slog det mig att jag hade ju i alla fall kunnat stryka själva ytan. Nu gjorde jag inte det så den är ganska skrynklig. Ah ja. Nå, om jag nånsin orkar sprätta upp för att ändra på formen där den stör mig, så kan jag ju försöka minnas att stryka ett par varv med järnet då. (Skrev först ”ett par varm med järnet”. HAHAHAHAAHAHHAA. Skoja. Så kul var det inte.)

20200403_foenster

Vi vaknade till en helt vit värld i dag. Det var morgonens snack. Det är snödrivor till och med på trädgrenarna, och alla ljud utifrån verkar dämpade. Ljuset också, solen gömmer sig bakom en gråvit himmel. Det är en harmonisk känsla här inne. Där ute drar vinden med sig snö som yr ner från träden och taken. Sovrumsfönstrena är fläckiga av blaffiga snöflingor som smält. Hade tänkt gå ut och plocka vide- eller björkkvistar i dag. Tror inte det blir av.


Tiden gick sedan jag skrev det där. Då var det förmiddag. Nu sitter jag i sängen igen och Blenda sover ute på balkongen. Fick sopa bort över en decimeter tjockt, tungt snötäcke från golvet innan jag kunde rulla ut henne i vagnen. Hon stod där inne i sina yllesockor och tittade på när jag sopade. ”Heja, mamma, heja heja!” peppade hon.

20200403_blenda

Blenda har fått en ny skjorta och hon tycker om att låtsas att den är hennes nattskjorta. Det som inte finns på bild här är sovormen Bo. En natt rullade hon över den och föll ur sängen, men lyckligtvis råkade en stor kudde ligga nedanför på golvet så hon verkar inte ha slagit sig så illa. Men hon har också råkat slå huvudet i träkarmen ett par gånger — fast ormen varit där — och det vet vi ju alla att gör jäkla ont. Funderar på att sy en tjockare orm som eventuellt sitter fast i ett underlakan som man då skulle föra in under madrassen, så att kudden faktiskt skulle sitta på plats ovanpå de hårda kanterna. Kunde det vara något? Hmm, måste klura.

20200403_morgon

Ok, tuppluren och skrivstunden över. Här är vi i morse. Hej hej. 👋

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Bara lite fluff”

 1. Vilket otroligt fint foto på er!
  Måste bara ge dig ett tips- spraya kudden med vatten i sprayflaska och låt sedan torka. Då KAN den bli slät. Jag lovar inget men det har hänt att det funkat för andra som glömt att stryka.
  Och semlorna! Såg så bra ut, och instruktionerna föredömligt lätta. Men då jag sa att jag kanske skulle testa surdegsbakning åt min matlagningssnobb till man så tyckte han det var alltför invecklat ”man måste vika degen var tjugonde minut i 6 timmar”. Jag blev lite trött på honom, men också på tanken på surdegsbakning. Så det får va, än så länge. (Men om jag ångrar mig så skall jag följa ”ditt” recept)

  1. Tack! ♥ Jaa spreja ska jag testa! Tyget är ganska grovt men kanske om jag drar i det ordentligt samtidigt. Men hjälp, jag vek bara degen några gånger innan jäsning! Det där låter ju helt sjukt avancerat, skulle också bli avskräckt.

 2. Härlig kudde! Lite skrynklig är bara charmigt. 😊
  Jaaa höördu vad jag saknar loppis, verkligen livets krydda. Någon kanske saknar krogen, men loppis är på plats numero uno här. (Krogen okej också men inte besatt av kroglivet som av loppis.😂😂)

  1. 😀 Haha, sannerligen! Drömde i natt att jag gick på loppis. (Hittade en Aalto-stol, vände på den, på undersidan stod det H&M. lol) Lite krog skulle såklart också vara okej! Men det hade redan fallit bort ganska naturligt i.o.m. avyngling, men visst kan jag sakna det ibland. Kanske loppis med en touch av krog blir det nya? Tänk nu: loppis med ett vinglas i handen. Mmm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s