Marsipan

Processed with VSCO with a6 preset

Som pudrad marsipan. Så såg världen plötsligt ut igen. Det vill säga, som en helt vanlig marsmånad i Österbotten! Tänk det. Efter dryga hundratjugo dagar av november så blev det äntligen någonting bekant och normalt. Är inte ens sur, fast jag hade börjat se fram emot den riktiga våren. Den här månaden VET jag vad är.

Något annat typiskt marsigt är att förkylningarna kryper runt husknuten. Eller egentligen har de tagit sig in redan och klampat in på vardagsrumsmattan utan att sparka av sig stövlarna. Blenda har fått stanna hemma från dagis och verkar vara på bättringsvägen, men själv känner jag mig lite kraxig. Vill INTE bli sjuk tills helgen för då har vi treårskalas och babydisco på schemat.

En tredje marsig sak, som förvisso pågått en tid redan, är att det ibland luktar så himla, himla starkt av frasspiss (ordbok: frass – hankatt) i trapphuset på jobbet. Något av ett mysterium egentligen. Varifrån kommer det, varför är det där? Vissa tycker att det stinker men vet ni för mig är det närmast någonting nostalgiskt. Jag blir typ glad av lukten. Och så är den ett självklart vårtecken förstås. Vad vore mars utan marskatter? DESSUTOM påminner lukten väldigt mycket om svartvinbärsbuskar, om själva grenarna eller bladen om våren. Har ni någonsin gnuggat en svartvinbärskvist i händerna och sedan sniffat? Mmm ljuvligt. Men också mmm frasspiss light.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “Marsipan”

  1. Ja, jag blev så glad över snön! Vill uppleva vinter i mars och den där angsten när du tror att det ska bli vår och plötsligt vaknar av takatalvi. Skulle ha varit ännu mera angstigt om det faktiskt blev vår i mars, för då känns det som om jag inte hinner med riktigt.

  2. Du tror inte någon röker på då i någon lägenhet vid jobbet? Det brukar ju lukta frasspiss. 😂

    1. Haha! Alltså jag tycker det verkligen VERKLIGEN bara luktar frasspiss men… 🤷 Va gulligt lantis av mig om jag har helt fel, lol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s