Gosig övernattning

Dags att skryta på Brages Friluftsmuseum! I går morse sa Alfred att museumet ordnade övernattning åt gosedjur samma dag. Ursäkta mig men hur jäkla mysigt är inte det? Blev alldeles ivrig samt något missnöjd över att jag själv skulle gå till jobbet och då inte kunde hänga med på detta äventyr.

Processed with VSCO with a4 preset

Men Alfred rapporterade, bland annat genom bilden ovanför. Då hade Blenda valt ut vilket gosedjur som skulle få sova över på museumet, och de var på väg för att lämna av Stora Räven.

Sedan fick man följa med vad gosedjuren hittade på via museumets instastories! Ett sånt fint och kreativt sätt att använda sig av sociala medier. Tycker det är helt fantastiskt att nån ordnar nåt sånt här. Jag var sedan tidigare ytligt bekant med gosedjursövernattning som koncept, men var inte förberedd på HUR pass givande och mysigt det skulle vara. Under eftermiddagens lopp dök det upp bilder och boomerangs på gosedjuren som var ute och lekte och hade det kul, och det har varit SÅ roligt att titta på dem och prata om vad Stora Räven och hans kompisar hittat på. Oj oj vad han ska ha mycket att berätta när han kommer hem, har vi sagt.

(Blenda har även framfört mer lessna små sketcher i vilka Lilla Räven, ett annat gosedjur som då varit kvar här hemma, gråtit och ropat ”Var är min pappa? WÄÄHÄHÄHÄÄ”)

Processed with VSCO with a4 preset
Foton från @bragesfriluftsmuseum.

Här hade det närmat sig läggdags och kvällsrutinerna ska checkas av. Vad är det som gör att det känns så förbannat urgulligt att vårt barns gosedjur sitter där och myser till det med andra barns gosedjur?? Blir knäpp. Vi är för övrigt VÄLDIGT STOLTA över Stora Räven som sitter på pottan alldeles själv och dessutom först av alla.

Processed with VSCO with a4 preset
Foton från @bragesfriluftsmuseum.

Bara måste dela de här bilderna också även om ni säkert fattat grejen. FÖR MYSIGT.

Det var en uppspelt Blenda som hämtade Stora Räven i dag. Jag hade tänkt att jag skulle skriva något mer ingående om vilken fin grej det är när såna här inspirerande äventyr erbjuds åt barn helt gratis, men jag är väldigt sömnig nu och kommer liksom inte längre än så i mina tankar, att det är fint. Så om ni tycker att detta inlägg inte är mycket annat än en hyllning av Brage Friluftsmusems fina initiativ och genomförande så misstar ni er icke! Det är just så som det är. Ej sponsrad, inget samarbete — ville bara berätta.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

9 reaktioner till “Gosig övernattning”

    1. Undertbart? Hahah jaja det är det också säkert, men jag menar ju förstås UNDERBART! Jag blir alltså helt ivrig av tanken på att skicka iväg Grisen eller Bobbo för att sen följa hen på insta och fantisera om allt vad som händer under övernattningen!

  1. Men alltså vilket fantastiskt äventyr! Påminner lite om när jag ett år lät min förskolegrupp låna hem vår Trulle-docka. Varje måndag var det spännande att se vem som skulle få låna hem Trulle under veckan och på fredag var det alltid roligt att se vad Trulle haft för sig. Barnen fick ta foton hemma som de sen skickade till min mail. Så såg vi på dem tillsammans via iPaden. Så roligt!

  2. Vilken trevlig överraskning att läsa sån förträfflig feedback här, TACK Linnea! Och tack till Blenda och stora räven också 😻 Nya upptåg blir det säkert igen!

  3. Alltså näää-ää, det här är kanske det gulligaste jag läst hittills i år! Blir helt tårögd över att någon på Brage har gjort det här för barnen. 😭😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s