Vardagshumoristerna

Hur det är att bo med en komiker? Det undrar folk ibland. Fast det kan väl inte jag veta, det får de väl fråga Alfred då? Skoja! (Är inte ens tillräckligt kul för att faktiskt svara så.) Min sambo är alltså komiker och jag tänkte på den där frågan i går när vi ganska länge spann vidare på en sketch, eller vad man ska säga. Jag har ju blivit förkyld och sa att skulle det inte vara typiskt om jag fått typ SARS? Alltså bara så otroligt blasé att just NU få just DEN sjukdomen. Alfred fattade direkt vad jag menade och sa att det är ju inte ens retro som galna kosjukan eller nåt. Det vore faktiskt bara komplett ute, sådär att det gör folk irriterade och obekväma om nån kommer dragandes med det. (Alfred gjorde jämförelsen till Nyan Cat.) Det blev ett slags pågående skämt av det här som höll i sig i några timmar. (Alltså inte nonstop, herregud, så odrägliga är vi inte.) Är kanske inte jätteutmärkande, men lite så kan det vara. De flesta par utvecklar ju ett eget humorspråk. (Säger jag tvärsäkert utan att ha en egentlig aning — men det gör de väl?)

Ja ja, är inte på väg någonstans med detta och tycker nu att det känns lite fånigt men äsch struntsamma. Bara en vardagsbetraktelse.

Vad är humor numera? Hur kommer den se ut? Vilken riktning ska den ta? En spännande spaning var när Caroline Ringskog Ferrada-Noli i En varg söker sin podd sa att PK kommer lämnas på 10-talet. Detta tänkte jag på när jag såg på Jojo Rabbit och det förekom en massa heilande som publiken skrattade åt. Överdriver jag när jag säger att sådant hade upprört folk för ett par år sedan? För så känns det ju, som att det blivit snack om att det är respektlöst mot förintelsens offer, att Hitler inte var någon naivistisk gulleführer som den som porträtteras i filmen, att alltsammans är problematiskt. Jag tycker ju att PK är en bra sak, men visst är det härligt att inte haka upp sig så pass mycket att man inte ser vartåt sparkarna riktas.

En humortrend som jag personligen önskar livet ur är den att karaktärer är ”roliga” genom att bara vara ~*awkward*~. Det är så jävla GJORT. Det är fruktansvärt att kolla på sånt, som varje gång någon gör något lite oväntat eller har det minsta känsloutbrott, klipper till någon socialt halvoduglig typ som i klumpig staccato mumlar ”Umm. Okay. So… uh. Yeahhh.

(Eller förresten är det alltid en uppenbart fullständigt socialt helduglig typ som bara LÅTSAS vara halvoduglig. Motbjudande.)

Hur som helst: SÅ TRÖTT PÅ DET! SLUTA!!

(Och här klipper det till er som ba: Umm
        okay
               so
uh
                            yeahhh)

Processed with VSCO with j1 preset

Orelaterat till humor, förvisso, men nåt som ändå är KUL är förstås att göra fynd. 🤠 Just denna skjorta som gjord för en arbetarklassens Bobby Ewing har jag först hittat på loppis, sedan i Alfreds garderob. Jag köpte den åt honom typ i somras men han har aldrig använt den så nu tog jag över den. Ljusblå i 100 % bomull från 70/80-talets Tiklas för en herre, som funkar som oversize med uppvikta ärmar på en dam! Glädjande!

Ok det var allt! Tack hej! *halkar ut på ett bananskal* (*gör komiksuccé*, obvi)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “Vardagshumoristerna”

  1. Man måste väl nästan ha ett humorspråk i relationen om det ska funka? Vi pratar stundvis helt olika – han ordvitsar och det kan vara förfärligt, och jag skrattar så hejdlöst om jag ska dra ett skämt att det blir svårt att få fram poängen. Men just nu pratar vi ofta på inandning, som Kent från jeppis mamma, du vet hon som ordnar kurser i skuldbeläggning? Det är jätteroligt. ”Ja, jag ha ju plocka i diskmaskin, men int ere ju nain som märker he” Osv. Låter ju inte jätteroligt i skrift. Men så är ju ingen av oss komiker heller. 😬

    1. 😀 Haha men det låter VISST roligt, jag hör det precis! Förstår definitivt. Har kompisar som vi skojar ungefär så med sinsemellan, känns typiskt Jeppis-med-omnejd-esque, men Kents mamma förädlar förstås konsten. Eller som du sa, ”ordnar kurser i skuldbeläggning”, lol! (Fnissade ljudligt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s